1 septembrie 2023, 17:48

Elevii de gimnaziu cu rezultate deosebite la olimpiade vor fi admiși la liceu fără să mai susțină Evaluarea Națională

Elevii de gimnaziu care au rezultate deosebite la olimpiadele școlare naționale și internaționale vor fi admiși la liceu fără să mai susțină Evaluarea Națională la finalul clasei a VIII-a.

În „Monitorul Oficial” a fost publicat ordinul care stabilește procedura prin care se pot înscrie la liceu acești elevi, relatează RRA.

Procedura se referă la elevii olimpici, respectiv la absolvenții de clasa a VIII-a care au obținut pe parcursul gimnaziului premiul I la etapa națională a olimpiadelor școlare organizate și finanțate de Ministerul Educației sau au obținut premiile I, II sau III la competițiile internaționale recunoscute de Ministerul Educației.

Absolvenții trebuie să depună un dosar care să conțină următoarele documente: cererea de înscriere în clasa a IX-a pentru anul școlar 2023-2024, cartea de identitate, dacă este cazul, și certificatul de naștere în original și copie.

Dosarul trebuie să mai cuprindă și foaia matricolă a claselor V-VIII, cu media calculată, în original și în copie, dar și fișa medicală, de asemenea în original și copie.

Sunt necesare și documente doveditoare în original și copie ale premiilor. Înscrierea și repartizarea absolvenților conform prezentei proceduri se va realiza până la data de 31/08/2023.

Prevederile prezentei proceduri se pot aplica și pentru înscrierea în colegiile militare ale Ministerului Apărării Naționale, pe filiera vocațională, profilul militar, condiția fiind ca absolvenții premiați la olimpiade și concursuri să susțină toate probele de selecție cu caracter eliminatoriu prevăzute pentru profilul militar și să fie declarați admiși sau apți la acestea.

Sursa foto: România TV


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol