CITIRE

Elevii de nota 10 ai României au obținut trei meda...

Elevii de nota 10 ai României au obținut trei medalii de aur și una de argint la Olimpiada Balcanică de Fizică

Patru elevi români au fost premiați cu trei medalii de aur și una de argint, în cadrul Olimpiadei Balcanice de fizică, organizată la Salonic. Radu Herzal, Mălina Elena Constantinescu, Vlad Ştefan Oros şi Gabriel Tudor Mocioi sunt cei care au reușit să se facă remarcați și au adus României încă o victorie pe plan internațional.

Premiile au fost distribuite astfel: Mălina Elena Constantinescu, Vlad Ştefan Oros şi Gabriel Tudor Mocioi au obţinut medalii de aur, iar Radu Herzal a luat medalia de argint, festivitatea de premiere desfășurându-se miercuri după-amiază.

Copiii au fost sprijiniți și însoțiți de profesorul Ioana Stoica.

Mălina Elena Constantinescu este elevă la Colegiul Naţional din Iaşi şi a mai avut parte de o astfel de experiență, însă, împreună cu echipa sa, când a participat la cea de-a XVII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Stiinţe a Uniunii Europene (EUSO 2019), reușind să acumuleze unul dintre cele mai mari punctaje, dar și medalia de argint cu echipa.

Vlad Ştefan Oros a fost admis anul acesta, cu media meximă, la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara, specializarea Matematică-Informatică. În urmă cu un an, acesta obținut medialia de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori din Botswana, iar anul acesta a mai fost laureat al Olimpiadei Naționale de Fizică, unde a luat Premiul I și medalia de aur, potrivit a1.ro.

Tudor Gabriel Mocioi este elev la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti şi anul acesta a reușit performanța de a obține medalia de argint la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO).

Radu Herzal este elev al Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare. Acesta a reușit să câștine, anul trecut, medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe Juniori (OISJ) din Botswana, mai menționează a1.ro.

Sursă Foto: a1.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.