28 februarie 2020, 17:12

Elevii Laude-Reut, premiați de Simona Halep și Nadia Comăneci

Marți seară la Palatul Parlamentului a avut loc Gala Prieteniei Magna cum Laude, un eveniment de strângere de fonduri destinate educaţiei, în care 80 de elevi ai Complexului Educaţional Laude-Reut au fost premiaţi, iar cei care au obținut rezultate deosebite în sport au primit premiile de la Nadia Comăneci și Simona Halep.

În cadrul celei de-a 17-a ediţii a galei au fost aprinse din nou luminile de Hanuka şi de Crăciun. Candelabrul de Hanuka a fost aprins de Herman Berkovits, consul onorific al României în Israel şi medic personal al prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, împreună cu Jonathan Davis, preşedinte al Raphael Recanati International School, în timp ce europarlamentarul Andi Cristea a dat lumina bradului de Crăciun.

„Evenimentul acesta este dedicat elevilor noştri, care muncesc întreg anul iar la sfârşit, când au loc sărbătorile de Hanuka şi de Crăciun, am îmbinat cele două lucruri: sărbătorile de lumină cu premiile, cadourile. 80 de copii sunt premiaţi. Hanuka e sărbătoarea luminilor, în fiecare zi se aprinde încă o lumânare, timp de opt zile. Iar Hanuka vine de la cuvântul ‘inaugurare’, de la ‘a înnoi’. Înnoim o casă, un an, căldură, educaţie, prietenie”, a spus Tova Ben Nun-Cherbis, preşedinta Fundaţiei Magna cum Laude-Reut, potrivit Agerpres.

Programul artistic a fost asigurat de elevii Complexului, dar și de Mirabela Dauer şi artistul israelian Shlomo Josefsohn.

La gală au mai fost prezenţi foştii prim-miniştri Adrian Năstase şi Petre Roman, precum şi nepotul regelui Mihai Nicolae Medforth-Mills.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.