CITIRE

Elevii pasionați de robotică se întâlnesc la meciu...

Elevii pasionați de robotică se întâlnesc la meciul regional BRD FIRST Tech Challenge România

Viitorul roboticii va putea fi descoperit pe data de 24 februarie, ora 14:00, la Fab Lab în Iași, urmărind meciurile demonstrative regionale BRD FIRST Tech Challenge România.

În Statele Unite ale Americii, First Tech Challenge a devenit o competiție foarte populară. În România, acest concept a fost lansat pentru prima dată în luna martie a anului 2017. Programul este dezvoltat în țară de către Asociația „Nație Prin Educație” și susținut, pentru al doilea an consecutiv, de BRD – Groupe Société Générale, cu scopul de a-i ajuta pe tineri să-și dezvolte cunoștințele de matematică, fizică, tehnică și IT, într-un mod interactiv dar și competitiv.

sursa: victoriagiorgiana.com

Sute de elevi de liceu din toată țara s-au înscris în cel de-al doilea sezon BRD FIRST Tech Challenge din România, cea mai mare competiție de robotică pentru liceenii din țara noastră. Toți vin cu același scop: să construiască cel mai agil și descurcăreț robot, capabil să rezolve provocarea internațională de anul acesta, FIRST Relic Recovery.

13 echipe s-au înscris la meciul local din Iași, după cel de la Cluj-Napoca și înainte de meciurile de la Timișoara și București. Toate cele 90 de echipe din România se vor întrece în finala competiției, ce va avea loc pe 23-25 martie, la Sala Polivalenta din București, pentru șansa de a participa la Campionatul Mondial de Robotică din SUA.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.