7 iulie 2020, 9:00

Elevii români au câștigat aurul la Olimpiada de Fizică din Asia 2018

Studenții români care au participat la ediția din 2018 a Olimpiadei de Fizică din Asia au câștigat patru medalii de aur, un argint, un bronz și două mențiuni. Evenimentul este dedicat cu precădere elevilor şi studenţilor din ţările asiatice, lotul României fiind singurul calificat din Europa.

Un număr de 185 de concurenți au participat la concursul care a avut loc în Vietnam între 6 mai și 12 mai, iar nouă au primit premii speciale, 33 de medalii de aur, 13 de argint și 24 de bronz câștigate, conform romania-insider.com.

Sursa www.romaniatv.net

Echipa României a fost compusă din opt elevi și toți au reușit să câștige medalii sau premii. Medaliștii români de aur au fost Radu Andrei (Brăila), Petru Cotruț (București), Ștefan Răzvan Bălăucă (Botoșani) și Răzvan Mihai Ursu (Constanța), medaliatul de argint a fost Cosmin Andrei (Galati), iar medaliatul de bronz a fost Sebastian Leontică – ), a raportat local Romaniatv.net. În plus, Silviu Predoi (București) și Ștefan Dolteanu (Onesti) au primit mențiuni speciale.

Invitaţia lansată echipei din ţara noastră certifică rezultatele excepţionale obţinute de elevii români la Olimpiadele Naţionale şi Internaţionale de Fizică. Anul trecut, la Olimpiada Internaţională din Singapore, lotul nostru s-a clasat pe locul al 5-lea mondial.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.