28 septembrie 2020, 14:46

Elevii români câștigă aur la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului. Copiii se întorc cu patru medalii din Coreea de Sud

România reușește o nouă perfomanță la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad – IESO), care s-a desfășurat la Daegu, Coreea de Sud, în perioada 26 august– 3 septembrie.

Lotul olimpic a obținut în ediția din acest an patru premii, o medalie de aur și trei medalii de argint.

Medalia de aur a fost câștigată de Constantin-Petrișor Ciaușescu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Gib Mihăescu” din Drăgășani.

Colegii săi de lot, Eva-Maria Savin (clasa a X-a/Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București), Ștefan Dimitriu (clasa a X-a/Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov) și Gabriel-Darius Mardaru (clasa a X-a/Colegiul Național „Mircea ce Bătrân” din Constanța), și-au adjudecat medaliile de argint, se arată pe site-ul Ministerul Educației Naționale.

Echipa a fost coordonată de prof. Cătălina Șerban (Inspectoratul Școlar al Municipiului București) și prof. Cristina Pârvu (Centrul Național de Evaluare și Examinare).

 

sursa foto: edu.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.