19 februarie 2020, 3:49

Elevii români, fruntași la Olimpiada Europeană de Informatică

Articol realizat de Cristian Țene

Elevii români au obținut patru medalii la cea de-a doua ediţie a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI), desfăşurată la Innopolis. Reprezentanții României au obținut o medalie de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz.

Medalia de aur a fost obţinută de Alexandru Luchianov (clasa a VII-a/Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Bucureşti), iar medaliile de argint le-au revenit lui Albert Antoniu Greaca (clasa a VIII-a/Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi lui Andrei Moldovan (clasa a VII-a/la Şcoala gimnazială nr. 79 din Bucureşti). Medalia de bronz a fost primită de Luca Perju Verzotti (clasa a VII-a/Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Bucureşti).

Sursa: stirimediaonline.wordpress.com

Olimpiada s-a desfășurat în perioada 26 iulie – 1 august, la Innopolis (Tatarstan/Federaţia Rusă), fiind prezenţi 80 de elevi din 21 de ţări. Olimpiada Europeană de Informatică pentru juniori (EJOI) se desfăşoară după regulile şi standardele Olimpiadei Internaţionale de Informatică (IOI). Conform regulamentului participanții trebuie să fie elevi din învăţământul secundar, cu vârsta de până la 15 ani. Fiecare echipă având doi profesori coordonatori şi maximum 4 elevi.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.