26 februarie 2020, 2:28

Elevii români, olimpici la distracție. Anul acesta au cele mai lungi vacanțe din UE

Anul acesta, elevii din România vor avea 41 de zile de vacanță cu prilejul sărbătorilor, potrivit calendarului anului școlar 2019-2020. Aceștia vor avea 23 de zile pentru vacanța de Crăciun și încă 18 zile libere în vacanța de Paste. Conform, raportului Eurydice despre organizarea timpului școlar în Europa, publicat săptămâna aceasta, România este pe primul loc în Uniunea Europeană, în ceea ce privește timpul alocat vacanțelor pentru elevi, potrivit Edupedu.ro.

La nivelul Uniunii Europene, duratele vacanței de Crăciun variază între 7 și 23 de zile, numărul maxim fiind înregistrat în acest an de România. La cealaltă extremă se află elevii din Slovenia, care au cele mai puține zile libere pentru sărbătorile de iarnă.

Și de Paște elevii români vor sta cel mai mult acasă. Aceștia vor avea 18 zile libere, în comparație cu Lituania și Finlanda, unde elevii vor avea o mini-vacanță de doar 4 zile. Mai mult, se pare că în alte trei țări această vacanță nu există, fiind însă suplinită de o vacanță de primăvară.

Sursă Foto: edupedu.ro

Anul acesta, durata vacanței de Crăciun și a celei de Paște a fost mărită, după ce ministerul Educației a decis eliminarea vacanței intersemestriale de la sfârșitul lunii ianuarie și începutul lunii februarie și micșorarea semestrului I cu circa trei săptămâni.

Astfel, a fost modificată și structura anului școlar, iar primul semestru va fi de 15 săptămâni și se va încheia pe 20 decembrie, iar al doilea va avea 25 de săptămâni (este cu două luni și jumătate mai mare), între 13 ianuarie și 12 iunie.

Anul școlar 2019-2020 a început pe 1 septembrie 2019 (pentru profesori) și se va încheia pe 31 august 2020, având 35 de săptămâni de cursuri (față de 34 anul trecut). Cursurile elevilor au început pe 9 septembrie 2019.

Sursă Foto: suntparinte.md


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.