12 august 2020, 6:49

Elevii români, trei medalii de aur la Olimpiada de Chimie. Ce alte succese a avut echipa României în Rusia

Elevii români au terminat pe podium Olimpiada Internaţională de Chimie 2019 care s-a desfăşurat în Rusia. Astfel, reprezentanții României au obţinut trei medalii de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz la Olimpiada D.I. Mendeleev, a anunţat profesorul coordonator al lotului român, Daniela Bogdan. La competiţia desfăşurată în Sankt-Petersburg au luat parte 152 de elevi din 28 de ţări.

Olimpiada Internaţională de Chimie Mendeleev 2019 s-a desfăşurat în perioada 21 – 27 aprilie 2019 în Sankt-Petersburg, Rusia. Olimpiada s-a aflat la a 53-a ediţie şi a reunit 152 de elevi din 28 de ţări. Trei dintre cei şase olimpici la chimie provin de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi câte unul de la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” Baia Mare, Colegiul Naţional „Moise Nicoară” din Arad şi Colegiul Naţional Iaşi, potrivit Adevărul. 

Medaliile de aur la Olimpiada Internaţională de Chimie D.I. Mendeleev 2019:  

Ana Florescu Ciobotaru – elevă la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Anul trecut, a obţinut aur la Chimie în cadrul Olimpiadei internaţionale de matematică, fizică, chimie şi informatică din Siberia, potrivit Digi 24.

Mircea Raul Bodrogean – elev la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti   Emeric Claudiu Ardelean – elev la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare .

Medaliile de argint:

Tudor Lile – elev la Colegiul Naţional „Moise Nicoară” din Arad   Teodora Stan – elevă la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti

Medalia de bronz:

Sandra Saade – elevă la Colegiul Naţional Iaşi

Lotul internaţional de chimie al României a fost coordonat de profesoarele Daniela Bogdan şi Mihaela Matache.

La Olimpiada Internaţională de Chimie Mendeleev 2019 au participat următoarele țări: Armenia, Arabia Saudită, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Bulgaria, Cehia, China, Croaţia, Estonia, Iran, Israel, Kazakhstan, Kârgâzstan, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, România, Rusia, Siria, Slovacia, Tadjikistan, Turcia, Turkmenistan, Ucraina, Ungaria, Uzbekistan.

Principalele gazde ale evenimentului au fost:  Departamentul de Chimie de la Universitatea de Stat din Moscova, Institutul de Chimie de la Universitatea de Stat din Sankt Petersburg, Andrei Melnichenko Foundation şi o companie, potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Facebook a competiţiei internaţionale.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.