7 aprilie 2020, 9:28

Elevii români vor primi fructe și legume proaspete în școli

Elevii școlilor românești vor beneficia de fructe proaspete, în special de banane, în conformitate cu normele europene.

Camera Deputaților a adoptat marți proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței Guvernului 13/2017 privind aprobarea participării României la Programul pentru școli al Uniunii Europene.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare aprobarea participării României la Programul pentru școli al Uniunii Europene, din perspectiva stabilirii măsurilor menite să permită aplicarea reglementărilor incidente ale Uniunii, corelativ obiectivelor politicii europene în domeniu.

sursa: teachervision.com

Pentru aplicarea acestui program vor fi implicate autoritățile locale, precum: Consiliul Județean și/sau Consiliul Local, care își vor asuma organizarea și derularea procedurilor de atribuire a contractelor pentru achiziția produselor. Totodată, acestea sunt obligate să colaboreze și să-și distribuie responsabilitățile înainte de demararea programului conform procedurii aprobate prin hotărâre a Guvernului.

Proiectul asigură aplicarea eficientă a măsurilor coerente în ceea ce privește acordarea de ajutorului din partea Uniunii Europene pentru furnizarea și distribuția de fructe și legume proaspete, în special bananele destinate copiilor din cadrul programului de încurajare a consumului de fructe și legume în școli.

Potrivit economica.net, proiectul de lege a fost susținut în plen de toate grupurile parlamentare. Camera Deputaților este decizională în ceea ce privește acest proiect, adoptat de Senat.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.