25 aprilie 2024, 6:37

Elevul David Mihai Alin a obținut media 10 la Bacalaureat: „Am învățat constant, pe parcursul celor patru ani de liceu”

David Mihai Alin, elev al Colegiului Național ”David Prodan” din Cugir, a obținut media zece la Bacalaureat fără să ia mediații, el precizând că pregătirea pentru examenul maturității s-a făcut pe parcursul celor 12 ani de școală și nu pe ultima sută de metri.

Am luat legătura cu tânărul elev care a dorit să ne împărtășească experiența lui educațională și perspectiva asupra unui viitor construit pe meleagurile noastre.

Cum ai reușit să obții performanța de a avea media 10 la examenul de bacalaureat?

David Mihai Alin: Sincer, cred că acest lucru se datorează, în primul rând, efortului pe care l-am depus pe parcursul celor patru ani de liceu. Adică, eu am fost genul acela de elev care să își facă la timp toate temele, încă de pe clasa a IX-a, conștient fiind că nu îmi va ajunge doar un an pentru a mă pregăti de acest examen. Bineînțeles, performanța aceasta se datorează, totodată, profesorilor mei, cei care mi-au îndrumat pașii încă de la început și cărora aș vrea să le mulțumesc pentru acest lucru. Examenele scrise le-am susținut la Limba română, Matematică și Informatică – eu fiind elev într-o clasă de matematică-informatică, intensiv informatică, în cadrul Colegiului Național „David Prodan”- Cugir. Cea mai grea probă mi s-a părut a fi cea de Română, întrucât nu mă puteam verifica în totalitate pe baza baremului. Celelalte două probe au decurs foarte bine, fără prea multe emoții.

 Nu mă așteptam la 10 curat, iar aflarea veștii chiar mi-a produs un moment de maximă bucurie. Meditații nu am luat nici la română, nici la matematică sau informatică, fiind de părere că orele de curs îmi sunt suficiente – acest lucru dovedindu-se a fi, în cele din urmă, adevărat. Pe lângă orele de curs am participat, totuși, la programul ROSE, un program de pregătire ce activează în cadrul colegiului nostru. Dar, repet, performanța aceasta se datorează atât mie, cât și profesorilor care m-au îndrumat, doamnei diriginte, părinților care m-au susținut și colegilor și prietenilor care mi-au fost alături.

Sursa adevarul.ro

Cât timp din programul tău zilnic ai alocat pregătirii pentru examenul maturității?

Am învățat constant, pe parcursul celor patru ani de liceu, nu doar pe clasa a XII-a. Programul meu școlar era deja destul de aglomerat (în multe zile mă întorceam acasă la ora 15:00), așa că nu îmi pierdeam și restul zilei doar cu învățatul. Cred că în 2-3 ore reușeam să termin toate temele, iar în restul timpului mai puteam aprofunda ceva, dacă era cazul. De asemenea, aveam nevoie și de timp liber, câteva ore în fiecare zi, în care să desfășor diverse activități. Un hobby de-al meu este cititul, dar, de asemenea, îmi place să  mă implic și în diverse acțiuni caritabile (spre exemplu, am fost voluntar în acești 4 ani într-o asociație ce se ocupă cu strângeri de fonduri – Asociația „Ține de Tine”) sau să ies cu colegii și cu prietenii.

Ultimele 4 săptămâni (de la încheierea cursurilor și până la examenul propriu-zis) le-am dedicat, aproape exclusiv, recapitulatului întregii materii. Totodată, eu am participat și la multe olimpiade și concursuri școlare și extrașcolare, reușind să ajung de două ori la Faza Națională a Olimpiadei de Lingvistică.

La ce facultate îți dorești să studiezi și de ce?

Sursa www.romaniatv.net

În viitorul apropiat aș dori să îmi continui studiile pe partea de informatică, la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Nu sunt hotărât, încă, ce o să fac în viitorul îndepărtat, dar am ales această facultate pentru că informatica îți oferă un loc de muncă stabil, la momentul actual, informaticienii fiind foarte căutați în țara noastră.

Ai luat în calcul și varianta studierii în străinătate?

Nu am luat în calcul această variantă, nici părăsirea țării după ce voi termina facultatea. Din punctul meu de vedere, și în România se poate face școală de calitate, iar dacă doresc să schimb ceva în țara asta trebuie să o fac din interior, nu din afara granițelor.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol