27 septembrie 2020, 0:27

Elisabeta Lipă, prima campioană pe Aleea “Mâinile de Aur”

Pe Aleea “Mâinile de Aur” din cadrul Complexului Sportiv Naţional Snagov au fost amprentate primele palme.

Elisabeta Lipă, multipla campioană olimpică la canotaj, a devenit prima medaliată ale cărei palme au apărut în proiectul dedicat medaliaţilor olimpici ai României la canotaj.

Sportiva a fost prezentă la şase ediţii ale Jocurilor Olimpice şi câştigătoare a opt medalii (aur la Los Angeles 1984, argint şi bronz la Seul 1988, aur şi argint la Barcelona 1992, aur la Atlanta 1996, aur la Sydney 2000, aur la Atena 2004). Elisabeta Lipă, preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, a declarat că îşi doreşte ca amprentele mâinilor sale în ciment să îi motiveze şi mai mult pe actualii sportivi.

Sunt copleşită de emoţii văzând acum toate medaliile câştigate de mine la Jocurile Olimpice, nu e simplu şi nici uşor, pentru că vorbim de 24 de ani de activitate. Ne-am gândit ca această bază, Complexul Naţional Sportiv Snagov, să aibă amprenta generaţiilor trecute şi să facem o punte de legătură cu generaţia actuală. Sportivii când se relaxează, seara sau ziua, când trec pe aceste alei inevitabil vor vedea şi performanţele celor dinaintea lor. Într-un fel aceste amprente îi şi obligă să ducă mai departe rezultatele celor din urmă. Eu mereu am spus că un sportiv nu este încununat până nu ajunge cel puţin o dată la Jocurile Olimpice. Eu nu am visat că voi ajunge să particip la şase ediţii ale Jocurilor Olimpice, însă rezultatele au venit cu sacrificii şi determinare. Însă nu puteam să reuşesc de una singură, chiar şi atunci când am câştigat la simplu, pentru că rezultatele le-am obţinut în echipă„, a spus Lipă. conform agerpres.ro.

La inaugurarea acestui proiect au luat parte toţi membrii lotului olimpic de canotaj, precum şi foşti mari campioni ai României.

sursa foto: gsp.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.