26 iunie 2022, 9:38

Elon Musk a făcut o ofertă de 41 de miliarde de dolari pentru achiziţionarea Twitter

Miliardarul Elon Musk s-a oferit să cumpere Twitter pentru aproximativ 41 de miliarde de dolari în numerar, declarând că respectiva companie de socializare pe care a criticat-o adesea trebuie să devină privată pentru a se vedea schimbări eficiente.

Oferta lui Musk, de 54,20 de dolari per acțiune, care a fost dezvăluită joi într-un dosar de reglementare, reprezintă o creştere cu 38% față valoarea de închidere de pe 1 aprilie, ultima zi de tranzacționare înainte ca pachetul de peste 9% din acțiuni achiziţionat de directorul executiv de la Tesla să fie făcut public.

Valoarea totală a tranzacției a fost calculată pe baza a 763,58 milioane de acțiuni aflate în circulație, potrivit datelor Refinitiv.

Elon Musk a respins o ofertă de a se alătura consiliului de administrație al Twitter la începutul acestei săptămâni, după ce și-a dezvăluit participația în companie, o decizie despre care analiștii au spus că a semnalat intenția sa de a prelua compania, deoarece un loc în consiliu i-ar fi limitat participația la puțin sub 15%.

De când am făcut investiția, îmi dau seama că compania nici nu va prospera și nici nu va servi acestui imperativ social în forma sa actuală. Twitter trebuie transformată ca o companie privată””, a afirmat Elon Musk într-o scrisoare adresată președintelui Twitter, Bret Taylor.

Oferta mea este finală şi cea mai bună, iar dacă nu este acceptată, va trebui să-mi reanalizez poziția de acționar”, a adăugat Musk. Twitter nu a răspuns la o solicitare de comentarii din partea Reuters.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol