25 aprilie 2024, 0:35

Elon Musk a dezvăluit că are sindromul Asperger (VIDEO)

Dezvăluirea a fost făcută în timpul monologului lui Elon Musk de la emisiunea „Saturday Night Live” (SNL). După unele controverse, producătorii i-au propus lui Musk să participe la show, iar acesta a acceptat.

Emisiunea a avut o deschidere foarte serioasă despre Ziua Mamei, în care actorii au apărut împreună cu mamele lor. În calitate de invitată muzicală, Miley Cyrus a cântat o piesă a nașei sale, Dolly Parton. Apoi a apărut Elon Musk, pentru monologul său.

„De fapt, fac istorie în această seară ca fiind prima persoană cu Asperger care găzduiește SNL”, a spus el și a primit multe aplauze din partea publicului. „Sau cel puțin primul care o recunoaște. Așa că nu voi face mult contact vizual cu lumea în seara asta. Dar nu vă faceți griji, sunt destul de priceput să par om în modul de emulație”.

Elon Musk nu se consideră „normal”

Acest anunț pare a fi prima dată când Musk a declarat public că se află în spectrul autist. Mulți utilizatori de social media au corectat rapid afirmația lui Musk conform căreia el este primul și au subliniat că fostul membru al distribuției SNL, Dan Aykroyd, a vorbit de-a lungul anilor despre diagnosticul lui de Asperger în copilărie.

Apoi Musk a încercat să-și explice tweet-urile, despre care se știe că au un impact destul de mare pe piața bursieră:

„Uite, știu că uneori spun sau postez lucruri ciudate, dar așa funcționează creierul meu. Pentru oricine pe care am ofensat, vreau doar să spun: am reinventat mașinile electrice și trimit oameni pe Marte cu o rachetă. Ai crezut că și eu voi fi un om de treabă, unul normal?”.

Ce este Sindromul Asperger

Sindromul Asperger este o tulburare comportamentală din spectrul autist. Este discutabil faptul dacă acesta este distinct de autismul înalt-funcțional (HFA). Studiile indică faptul că între 0,2% și 0,4% dintre copiii de vârstă școlară suferă de acest sindrom. Sindromul Asperger începe în copilărie și durează de regulă până la maturitate. El afectează mai mulți băieți decât fete. S-a estimat că, în 2015, la nivel global, Sindromul Asperger afecta 37,2 milioane de oameni.

Dacă vrei să afli mai multe despre acest sindrom, citește romanul „Proiectul Rosie” de Graeme Simsion, care tratează această tulburare într-un mod ironic și umoristic.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol