21 iunie 2024, 7:38

Elon Musk s-a lovit cu bifa-n…c.ont. Un val de identități false bagă Twitter într-un nou scandal

Abia relansat, Serviciul Premium de la Twiter, cel în care Elon Musk își punea speranța creșterii acțiunilor, a și fost suspendat.

Motivul? Platforma a fost luată cu asalt de conturile unor impostori care reușiseră să obțină mult prea prețioasa bifă albastră, de confirmare a autenticității.

Serviciul prin care se acordă bife de verificare oricărei persoane dispuse să plătească 8 dolari pe lună, a devenit indisponibil după ce platforma socială a fost „inundată” de un val de conturi false…care fuseseră, totuși, aprobate de Twitter.

Înainte ca miliardarul Elon Musk să preia controlul asupra Twitter, recent bifa albastră era acordată celebrităţilor şi jurnaliştilor verificaţi de platformă, tocmai pentru a preveni o uzurpare a identităţii lor. Acum, oricine poate obţine o bifă atât timp cât are un telefon, un card de credit şi… dă companiei 8 dolari pe lună.

Printre identitățile uzurpate au fost cele ale unor giganți precum Eli Lilly & Co (gigant farma), Nintendo, Lockheed Martin și chiar  Tesla şi SpaceX. Nu mai punem la socoteală conturile unor personalități.

Scandalul  ar putea fi picătura care umple paharul, deoarece noua politică a lui Elon Musk în fruntea platformei – care a presupus concedierea a jumătate dintre angajaţi şi demisii la nivel înalt – ridică semne de întrebare cu privire la capacitatea de supravieţuire a acesteia.

Și a miliardarului de a înțelege cerințele jucăriei proaspăt cumpărate.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol