7 septembrie 2023, 3:19

Elon Musk, dezvăluiri inedite despre data apariției primelor colonii umane pe Marte

După lansarea reuşită a rachetei Falcon Heavy, Elon Musk îşi permite să răsufle uşurat şi să privească înainte, către noul obiectiv din drumul său către Marte. Până să lanseze Big Falcon Rocket (prescurtată BFR), propulsorul care se află în dezvoltare în acest moment, şi care va duce omenirea pe Planeta Roşie, Musk a detaliat câteva dintre ideile sale despre colonizarea celei de-a patra planete de la Soare.

În cadrul unei conferinţe din Texas, Musk a fost prezent pe scenă pentru a vorbi despre cele mai noi planuri ale SpaceX şi despre viitorul misiunilor de colonizare a planetei Marte, care vor urma să aibă loc în a doua jumătate a deceniului viitor, dacă totul merge ca la carte. Elon Musk a descris pe scurt cum vor arăta coloniile şi care va fi sistemul politic pus în practică pe Planeta Roşie, scrie axios.com.

sursa: tgcom24.mediaset.it

Se pare că ideile lui Musk se centrează în jurul democraţiei directe, formă a sistemului politic folosit în Grecia Antică, care presupune ca cetăţenii să se strângă în „piaţa publică” şi să voteze asupra fiecărei chestiuni adusă în discuţie. La început, colonia se va servi doar de strictul necesar. Un grup mic de oameni vor avea acces la domuri în care se vor creşte recolte şi la unităţi de energie electrică care vor fi, cel mai probabil, alimentate de energia solară prin intermediul panourilor fotovoltaice produse de Tesla.

După ce noua societate se va stabiliza, iar primii colonişti se vor obişnui cu noua casă, un al doilea val de oameni va sosi, aceştia urmând să pună bazele mai multor afaceri. După cum spune şi Musk, „va fi nevoie de toate felurile de locaţii, de fabrici, de pizzerii şi de cluburi de noapte”. Totodată, Musk a mai declarat în cadrul conferinței că BFR îşi va lua zborul „undeva în prima jumătate a anului viitor”, în cadrul unui test de proporții.

sursa: telegraf.com.ua


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol