CITIRE

Elon Musk și-a lansat vehiculul în spațiu. Ce se v...

Elon Musk și-a lansat vehiculul în spațiu. Ce se va întâmpla cu Tesla Roadster la ieșirea din atmosfera Pământului?

Mașina Tesla Roadster, care a aparținut miliardarului Elon Musk, a fost lansată cu succes. Aceasta va ajunge în spațiu la bordul celei mai puternice rachete produse vreodată de oameni, Falcon Heavy.

Moment unic în lume

Astăzi, un automobil produs pe Pământ se îndreaptă spre centura de asteroizi dintre Marte și Jupiter. Mașina nu este făcută să „plutească” zeci de ani prin spațiu. Dacă ajunge în apropierea planetei Marte, este posibil ca un calcul greșit de traiectorie să ducă la prăbușirea ei la suprafața Planetei Roșii.

În cazul în care trece de acest obstacol, Tesla Roadster va trebui să aibă noroc să nu se izbească de diversele obiecte spațiale. De exemplu, asteroizii, care se deplasează cu mare viteză în sistemul nostru solar. Chiar și un asteroid de o dimensiune mică o poate dezintegra.

sursa: nerdist.com

Totuși, dacă trece de aceste obstacole și nu se lovește de nimic în primele luni, mașina va începe să fie distrusă de radiație.

Potrivit lui William Carroll, chimist la Universitatea din Indiana și expert în mase plastice și molecule organice:

„Primele elemente care vor ceda vor fi materialele din plastic și caroseria din fibră de carbon. În mai puțin de un an Roadster-ul va fi de nerecunoscut. Vor rămâne șasiul din aluminiu, alte metale și componentele din sticlă.”

Un alt chimist, Richard Sachleben, a declarat că și după un milion de ani rămășițele mașinii se vor mai găsi în spațiu. Însă, va fi greu pentru urmașii noștri sau o altă civilizație să identifice repede obiectul descoperit în spațiu, crede Carroll, conform celor de la go4it.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.