23 septembrie 2020, 15:11

Semifinala Eurovision România 2018 bugetată cu 200.000 de lei de către Primăria Timişoara

În şedinţa de plen, consilierii locali au aprobat alocarea sumei de 200.000 de lei pentru ca Televiziunea Română să organizeze Semifinala Eurovision în Timişoara.

Concursul va avea loc în perioada 22 – 28 ianuarie în Sala 2 a Teatrului Naţional.

„Am considerat că este bine să angrenăm Timişoara în proiectul Eurovision şi să găzduim ediţia din 2018 aici. Dincolo de orice discuţii, acceptarea unui eveniment de o asemenea anvergură asigură o promovare aproape fără egal a oraşului care găzduieşte” – a declarat primarul Nicolae Robu, potrivit celor de le agerpres.ro.

Primarul subliniază că este nevoie de o hotărâre de consiliu local, fiind vorba despre bani publici. Acesta susține și faptul că din perspectiva Capitalei Europene a Culturii 2021, Timişoara trebuie să devină tot mai vizibilă, mai ales în plan internaţional, iar semifinala naţională a Eurovision de la finele lunii ianuarie este un excelent prilej în acest sens.

Printre finaliștii Semifinalei Eurovision România 2018 se află și trupa „Pragu’ de sus” din Timișoara.

sursa: esctoday.com

Concursul Muzical Eurovision 2018 va fi cea de-a 63-a ediție a Concursului Muzical Eurovision. Aceasta va avea loc în Lisabona, Portugalia, în urma victoriei țării la ediția din 2017 organizată în Kiev, cu piesa „Amar pelos dois”, interpretată de Salvador Sobral. Se așteaptă ca Rusia să revină în concurs după retragerea din ediția din 2017, când reprezentantei sale, Iulia Samoilova, i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul ucrainean, conform en.wikipedia.org.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.