22 mai 2024, 7:58

Emiratele Arabe Unite, poziție-cheie în consiliul maritim al ONU

Emiratele Arabe Unite a fost reales ca membru al consiliului organizației maritime internaționale, al agenției ONU care reglementează transportul maritim. Acestea au devenit în 2017 primul stat arab care a fost selectat pentru un loc în organul de conducere al OMI, Organizației Maritime Internaționale. Astfel, Emiratele Arabe Unite alege 40 de membri ca reprezentanți de frunte ai sectorului comerțului maritim.

„Ne angajăm să îndeplinim (responsabilitățile) noastre în calitate de membru al consiliului și să continuăm să investim eforturi și resurse maxime pentru a ajuta Organizația Maritimă Internațională (OMI) să-și îndeplinească misiunea pentru transporturi sigure și eficiente pe oceanele curate”, a precizat Mohamed Al Kaabi, reprezentantul permanent al Emiratelor Unite pentru OMI.

În ceea ce privește motivul pentru care EAU ar trebui să rămână în consiliu, domnul Al Kaabi a luat act de angajamentul țării de a proteja lucrătorii maritimi și de a sprijini formarea acestora, precum și de a găzdui o serie de ateliere regionale pentru sprijinirea OMI.

El a menționat, de asemenea, un angajament de atragere a femeilor în industrie, sprijin pentru măsurile de combatere a înregistrării frauduloase a navelor și acțiunile țării de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, ca argumente pentru realegerea Emiratelor Arabe Unite.

„Emiratele Arabe Unite au avut o contribuție semnificativă la diferitele probleme maritime ale OMI, prin prezentarea de propuneri care vizează îmbunătățirea reglementărilor privind siguranța, securitatea și protecția mediului marin și sprijinirea facilitării comerțului maritim”, a spus Al Kaabi la adunare.

Sursă Foto: thenational.ae


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol