22 ianuarie 2022, 5:11

Emisiunea de mărci poştale „140 de ani de la înfiinţarea BNR”, de miercuri în magazine

Emisiunea de mărci poştale „140 de ani de la înfiinţarea Băncii Naţionale a României” se va găsi în magazinele Romfilatelia din mai multe orașe din țată, începând de miercuri.

Aceasta este alcătuită din șase timbre, o coliță nedantelată și un bloc filatelic, ce ilustrează Palatul Nou al BNR și clădirile sucursalelor teritoriale, potrivit unui comunicat de presă transmis de Romfilatelia.

Astfel, clădirea Sucursalei BNR din Craiova este ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 3.30 lei, cea din Iași este ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 5 lei, iar Sucursala BNR din Timișoara pe cel cu valoarea nominală de 8.50 lei. Arhitectura clădirii Sucursalei BNR din Constanța este reprodusă pe timbrul cu valoarea nominală de 1.40 lei, iar cea din Cluj Napoca pe timbrul cu valoarea nominală de 1.90 lei.

Clădirea Sucursalei BNR din Bucureşti este redată pe ultimul timbru al seriei cu valoarea nominală de 10,50 lei.

Totodată, coliţa nedantelată a emisiunii reproduce imaginea Palatului Nou al BNR, într-o asociere grafică în care se evidenţiază arhitectura Palatului Vechi şi grupul statuar al fondatorului BNR, Eugeniu Carada.

Sursă foto: bnr.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.