22 ianuarie 2021, 4:55

Emmanuel Macron alături de Vladimir Putin pentru a celebra 75 de ani de la victoria împotriva Germaniei Naziste

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a confirmat la începutul acestei săptămâni că va efectua o vizită la Moscova în luna mai a anului 2020 pentru a asista la celebrarea a 75 de ani de la victoria împotriva Germaniei naziste, anunță caleaeuropeana.ro.

Anunțul a fost realizat în cadrul unei întrevederi cu omologul rus Vladimir Putin, desfășurată într-un cadru neoficial la reședința de vară a șefului de stat francez. Invitația președintelui rus a fost realizată în cadrul unei convorbiri telefonice din luna iulie, iar Macron a acceptat să participe la parada anuală de la Moscova, organizată cu prilejul sărbătoririi victoriei alitae împotriva Germaniei hitleriste.

Franța este, din punct de vedere istoric, unul dintre partenerii noștri cheie în Europa și în lume. Împreună cu Franța, am fost victorioși în lupta împotriva nazismului în cel de-al Doilea Război Mondial și sunt recunoscător președintelui (n.r. – Emmanuel Macron) pentru că a acceptat invitația de a marca acest lucru anul viitor la 9 mai”, a spus, în context, Vladimir Putin, potrivit caleaeuropeana.ro.

În fiecare an, pe data de 9 mai, Rusia organizează o grandioasă paradă militară, de ziua iua Victoriei Aliaților, prin care celebrează câștigarea celui de-al Doilea Răboi Mondial, în urma capitulării Germaniei naziste, zi cu dublă semnificației, deoarece europenii sărbătoresc Ziua Europei, consacrată astfel în urma Declarației Schuman de la 9 mai 1950.

Pe lângă invitația lansată președintelui Franței, Vladimir Putin l-a invitat la Moscova și pe omologul Donald Trump.

Ziua Victoriei este sărbătorită și de alte state precum Statele Unite, Marea Britanie și Franța, însă pe data de 8 mai, întrucât la 7 mai 1945 a fost semnat primul act de capitulare necondiţionată a Germaniei, la Reims.

Sursă Foto: wikipedia.org


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.