4 aprilie 2020, 8:52

Emoții pentru elevi! Rezultatele de la Evaluarea Națională 2019 vor fi publicate marți

Marți, 25 iunie, elevii și părinții vor putea să vadă rezultate de la Evaluarea Națională, fie la avizierele școlilor, fie pe site-ul Ministerului Educației. Rezultatele vor fi disponibile până la ora 12:00, cel târziu.

Contestații

Elevii nemulțumiți vor putea depune marți, 25 iunie, după afișarea rezultatelor, între orele 14:00 și 20:00, contestație. Elevii care vor depune contestație vor semna, alături de părinți, o declarație în care își asumă faptul că nota pe care o vor obține în urma contestației poate să le modifice nota inițială, fie prin creștere, fie prin descreștere.

Rezulatele finale

Rezultatele finale se vor afișa pe 29 iunie. După analizarea contestațiilor, notele nu mai pot fi modificate și reprezintă notele finale, conform metodologiei de organizare și desfășurare a Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a.

Elevii pot vedea lucrările proprii de la examen

Elevii pot solicita comisiei județene de evaluare națională să vadă lucrările proprii de la examen. La vizualizarea lucrării, elevul trebuie să fie însoțit de un părinte sau de tutorele legal. Lucrările pot fi vizualizate după rezolvarea contestațiilor și afișarea rezultatelor finale. Consultarea lucrării nu conduce la reevaluare.

Liceul, următorul pas

Între 3 și 7 iulie, elevii vor completa fișele de înscriere la liceu. Repartizarea computerizată la liceu a absolvenților va avea loc pe 12 iulie.

Sursă foto cover: Antena 1


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.