CITIRE

Emoții și gogoși – familia din Vâlcea a Bian...

Emoții și gogoși – familia din Vâlcea a Biancăi Andreescu povestește cum a arătat victoria de la Indian Wells

Meciul final al Biancăi Andreescu a fost urmărit de zeci de oameni de la Căminul Cultural din Vaidieeni, județul Vâlcea, locul de origine al sportivei. Localnicii, împreună cu bunica sa au încurajat-o de acasă și i-au transmis energia necesară câștigării competiției. Bunica Biancăi, în vârstă de 84 de ani, a gătit gătit gogoși, desertul preferat al nepoatei, și a urmărtit plină de emoție meciul.

Bianca Andreescu, locul 60 WTA, tânăra de 18 ani din Canada, de origine română, a câștigat cu 6-4, 3-6, 6-4 finala Indian Wells 2019 pe care a jucat-o cu  Angelique Kerber, nr. 8 WTA, fost lider mondial, în vârstă de 31 de ani.Astfel, sportiva a devenit prima jucătoare din istorie care intră în turneu cu un wildcard și apoi câștigă competiția. 

„Pentru toţi fanii mei din România vreau să spun mulţumesc că sunteţi cu mine şi vă iubesc!”, a spus Bianca Andreescu duminică, după câștigarea Indian Wells 2019.

După un meci greu, de peste două ore, Bianca Andreescu, 18 ani şi locul 60 în clasamentul mondial, a învins-o pe mult mai experimentata Angelique Kerber, 31 de ani şi locul 8 în lume.

„Termina cu tenisul şi ea venea şi da cu mingea în perete din grădină. Aşa a iubit mingea asta: Eu, cu mingea, joc tenis. Bine, mamă, dacă joci tenis”, povestește Nica, bunica Biancăi.

„Dar e departe. Asta e…”, adaugă ea cu un oftat reținut.
– Asta vă doare, că e departe.
– Da!”, a mărturisit bunica potrivit Digi24.

Bunica Biancăi Andreescu din Vaideeni Sursă Foto: Digi24

Bianca Andreescu s-a născut în Canada, pe 16 iunie 2000. Părinţii săi au revenit în România, pentru câţiva ani, când ea era copil. A descoperit tenisul aici, la 7 ani, înainte ca familia să se stabilească definitiv în Canada.

Anul acesta a câştigat 28 de meciuri şi a pierdut doar 3. Victoria de la Indian Wells i-a adus 1,3 milioane de dolari şi 1.000 de puncte WTA. De luni, Bianca Andreescu se află pe locul 24 în clasamentul mondial.

Puteți vizualiza interviul integral aici.


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.