18 septembrie 2020, 17:04

Femeile din comunitățile musulmane se alătură luptei împotriva COVID-19. Gătesc pentru locuitorii unui oraș carantinat

Empatia este liantul care unește oamenii în cele mai grele momente. Grija și respectul față de cei mai puțini norocoși dintre noi, dar și responsabilitatea pe care cei ce reușesc să își asigure un trai decent o au față de ce mai vulnerabili sunt printre printre principiile care stau la baza unei societății solide.

În contextul celui de-al doilea val al pandemiei de COVID-19, un grup de femei musulmane au decis să facă un gest caritabil și să gătească pentru cei mai vulnerabili oameni din Melbourne, Australia.

Astfel s-a format o mare familie din care fac parte profesori, avocați, specialiști din domeniul sănătății care își rup puțin timp din timpul lor pentru a-i ajuta pe cei care o duc greu din cauza pandemiei, potrivit Ziare.com. 

Atunci când faptele demontează stereotipurile sociale

Președintele Consiliului Musulman al Femeilor Musulmane din Victoria Inc și șeful grupului de voluntari, Afshan Mantoo, a menționat că acest program ca ajuta la schimbarea percepției societății australine asupra femeilor musulmane.

„Există un stereotip despre femeile în hijab, că nu fac nimic pentru comunitate. Când cineva primește mâncare de la noi, spune: <<Oh! Iată, o femeie musulmana face ceva>>”, povesteste Mantoo.

Astfel, în fiecare sâmbătă, voluntarii se adună pentru a găti o varietate de preparate pentru oamenii care o duc mai greu din cauza panemiei de coronavirus, care este departe de un final. Aceștia pun pe mese tot ce au, orez, supe de linte, chiar și korma de pui, toate pregătite într-o bucătărie pusă la dispoziție de Moreland City Council, în nordul Melbourne-ului.

Echipele de voluntari poartă măști de protecție și repectă normele de distanțare socială, și de asemenea își măsoară temperatura corporala pentru a se încadra în normele de sănătate publică impuse de autorități, în vederea diminuării răspândirii virusului.

Afshan Mantoo mai povestește că la centru vin oameni de toate vârstele și cu toții se bucură de mâncarea gătită cu trudă de femeile musulmane.

„Afacerile sunt închise, nu există nicio muncă. Este foarte greu pentru oricine să supraviețuiască în pandemie”, spune ea.

Melbourne a înregistrtat în ultimele săptămâni o creștere alarmantă a cazurilor de COVID-19, iar câteva regiuni ale orașului sunt deja sub carantină pentru a doua oară, de la începutul pandemiei.

Statistici alarmante și în statul Victoria

Statul Victoria a înregistrat vineri un număr record al noilor infectări, 532, comparativ cu 459, numărul de cazuri înregistrat cu o zi în urmă.

„Cinci din șase decese provin din focarele din centrele de îngrijire a vârstinicilor”, a declarat premierul de stat, Daniel Andrews.

În duminica de pe 26 iulie, statul Victoria a înregistrat cele mai negre statistici de la începutul pandemiei, după ce a raportat mai bine de 10 decese, provenite din căminele de bătrâni. Aceste date vin pe un trend ascendent al infectărilor, întrucât săptămâna trecută maximul de îmolnăviri atins a fost de 484 cazuri noi.

Sursă Foto: theconversation.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.