11 ianuarie 2023, 13:42

ENEL și-a anunțat oficial plecarea din România

Grupul Enel şi-a anunţat oficial exitul din România de anul viitor, a anunțat Radio România Actualități.

Enel plănuieşte vânzări de active în valoare de 21 miliarde de euro pentru a-şi reduce datoria netă şi pentru a se axa pe şase pieţe principale, a anunţat marţi compania, în actualizarea strategiei sale pentru perioada 2023-2025, conform Profit.ro.

ENEL a anunțat că intenționează să vândă active în valoare de 21 de miliarde de euro pentru a-și reduce datoria netă, urmând să se concentreze pe prezența sa în şase țări, conform strategiei actualizate a celei mai mari companii italiene de utilități, prezentate astăzi.

Cea mai mare parte a planului de vânzare de active, care vizează, printre altele, active din România și Peru, va fi realizată până la finalul anului viitor.

ENEL, care și-ar putea vinde, de asemenea, portofoliul de gaze din Spania, vrea să ajungă la finalul lui 2023 la un nivel al datoriei nete de 51-52 de miliarde de euro, de la 69 de miliarde de euro la finalul lunii septembrie, scrie Reuters, citat de Radio România Actualități.

În România, Enel este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, precum şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile, din anul 2005.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol