5 martie 2024, 0:28

„ENGIE” – Romania lansează „Energie pentru meseria mea“. Despre ce este vorba

Primul program de învățământ profesional dual, se lansează în București!

„ENGIE” România (o companie cu profil energetic),  lansează prin companiile sale „Distrigaz Sud Retelele S.R.L.” și „ENGIE Servicii S.R.L.” în parteneriat cu Asociația „Hands Across România” și Colegiul Tehnic „Mihai Bravu”, proiectul „Energie Pentru Meseria Mea”.

Acest nou mod de școlarizare profesională dual, se poate accesa după terminarea celor 8 clase obligatorii, la cererea companiilor, în calitate de angajatori. Astfel, cele două clase au calificarea de „Instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze” și vor fi în sistem începând cu anul școlar 2018-2019.

Programul se adresează în special elevilor de clasa a VIII-a, fiind la sfârșitul studiilor gimnaziale, dar și tinerilor care nu depășesc vârsta de 26 de ani. De asemenea, programul oferă o perioadă de 3 ani de formare teoretică și practică de la școală la companie, în baza unui contract de pregătire practică. În aceeași măsura, școala asigură resurse umane și financiare pentru formarea teoretică, iar compania asigură resursele umane și financiare pentru formarea practică a elevilor care subscriu această formă de învățământ, potrivit adevarul.ro.

Pentru cei interesați, înscrierile oficiale la Colegiul Tehnic Mihai Bravu se deschid pe data de 15 iunie și se încheie pe 19 iunie 2018. Primul pas către înscriere pe care trebuie să-l faceți, este să vă adresați secretaiatelor școlare de care aparțineți, după care să completați fișa de înscriere, în vederea depunerii acesteia la colegiu.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol