Site icon Editia de Dimineata

English Patient. A stat 306 zile în spitale, bolnav de COVID-19

Poate că nu este cea mai bună glumă, dar, nu-i așa, britanicii sunt fanii umorului negru. The Guardian spune povestea unui pacient din Marea Britanie care s-a îmbolnăvit de COVID și a revenit acasă…306 zile mai târziu. Povestea unui om care a stat 306 zile în spitale…

Pare incredibil, dar Geoffrey Woolf, avocat pensionar în vârstă de 74 de ani, și-a petrecut ultimele 10 luni în spitale. El a fost internat de urgență în luna martie. I s-a făcut brusc rău în timpul micului dejun, iar ambulanța l-a transportat de urgență la spital. Diagnosticul a venit repede după aceea – COVID-19.

De atunci Geoffrey a trecut prin nenumărate peripeții și a schimbat mai multe spitale. Starea lui de sănătate s-a înrăutățit brusc, și a trebuit transferat la o unitate de terapie intensivă a spitalului Whittington, unde a și intrat în comă indusă.

A stat 306 zile în spitale

Atât de gravă era starea lui, încât cei trei fii ai săi au fost chemați să își ia la revedere la un moment dat în timpul verii. Tatăl lor s-a trezit însă, brusc, în iulie și de atunci a început un proces anevoios de recuperare.

Tratamentul său inițial în spital pentru coronavirus a durat 127 de zile, dintre care 67 la ATI pe un ventilator. Filmările l-au arătat cum a fost aplaudat la externare înainte de a fi transferat pentru reabilitare neurologică de vorbire și limbaj, precum și pentru terapie fizică.

O paralizie pe o parte a corpului său și afazie, leziunile cerebrale cauzate de virus au determinat internarea sa apoi la Spitalul Regal pentru Neuro-Dizabilități din Putney,  Londra.

Personalul și îngrijitorii de la spital au fost uimitori. Și, de asemenea, personalul de la Whittington”, a spus Woolf, care a adăugat că este fericit că vine acasă la Holloway, în nordul Londrei, într-o zi care înseamnă pentru el ”libertate”.

Întrebat ce i-a lipsit cel mai mult în această perioadă, el a răspuns: „Steak and chips”.

În tot acest timp Geoffrey nu și-a pierdut umorul. Fiul său, Nicky, a povestit și care au fost primele sale cuvinte când a ajuns acasă. „Prima sa glumă a fost că a ales o modalitate destul de dificilă de a sări peste ultimul an al administrației Trump”.

A stat 306 zile în spitale. Se poate întâmpla oricui dintre noi. Aveți grijă de voi!

Foto The Guardian

Citește și:

“Am mutat 750 de tone de morți”

Exit mobile version