16 octombrie 2021, 21:54

Ernie și Bert, noii angajați de la Amazon. Sunt roboți (VIDEO)

Lucrătorilor din depozitele Amazon li s-ar putea alătura în curând doi noi colegi de muncă: Ernie și Bert. Sunt numele noilor roboți pe care Amazon îi testează, cu scopul de a reduce mișcările intense pentru muncitori. Amazon susține că aceștia permit pur și simplu lucrătorilor să se concentreze asupra sarcinilor care au cea mai mare nevoie de atenția lor, reducând în același timp riscul de accidentare.

În luna mai, Amazon a anunțat obiectivul de a reduce ratele de incidente cu 50% până în 2025. Compania planifică să investească peste 300 de milioane de dolari în proiecte de siguranță în acest an.

Ernie ajută la preluarea articolelor de pe un raft robotizat, astfel încât angajații să nu fie nevoiți să o facă. Procesul nu economisește timp, dar testarea a indicat până acum că ar putea face munca mai sigură pentru angajați.

 

Bert este unul dintre primii roboți mobili autonomi (AMR) de la Amazon, fabricați pentru a naviga independent, chiar și în timp ce lucrătorii se deplasează alături de ei. Spre deosebire de alți roboți, Bert nu ar trebui să rămână într-un spațiu restricționat, ceea ce înseamnă că lucrătorii i-ar putea cere să ducă obiectele într-o altă clădire. Amazon a spus că Bert ar putea muta în cele din urmă obiecte mai grele.

Scooter și Kermit sunt alte două AMR-uri în curs de dezvoltare, care transportă cărucioare cu produse. Amazon a spus că aceste tipuri de roboți ar putea prelua sarcinile lucrătorilor de a muta cărucioare goale, astfel încât angajații să se poată concentra pe activități care necesită abilități de gândire critică și să-și reducă munca obositoare din punct de vedere fizic.

Kermit, care urmărește banda magnetică pentru a muta lăzi goale, este în continuare în dezvoltare și va fi introdus în cel puțin 12 depozite Amazon din America de Nord, anul acesta.

Foto: Wired


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.