27 ianuarie 2021, 3:03

Erou în Italia. Un salvamar român a scăpat un copil de la înec, resuscitandu-l 12-minute

Faptul că românii nu sunt bine văzuți în străinătate este deja o realitate, nu mai încap interpretări, o știm cu toții, știm și motivele, o parte din noi le acceptă ca atare, iar ceilalți le ignoră și nu poartă ranchiună știind că gurile rele vor avea mereu ceva de adăugat.

Un exemplu de acest gen este și Alin Stoian, un salvamar român care a reușit să scape din ghearele morții un copil resuscitându-l timp de 12 mine.

Actul său a fost lăudat de presa italiană care l-a numit în nenumărate rânduri „erou”, însă modestia românului ne arată că, de fapt, umanitatea nu are margini, nu ține cont de bariere, etnie, naționalitate sau religie.

Alin Stoian, în vârstă de 38 de ani, originar din Craiova, lucrează de 9 ani ca salvamar pe cunoscuta plajă Bahia, populară în zona Ostia, o mică localitate din portul antic al Romei.

Părinți familiei, profund recunoscători, i-au trimis românului mesaje emoționate și mii de mulțumiri „Mulțumesc, ești un erou, i-ai dăruit o a doua viață”, i-a transmis lui Alin mama baiețelului, potrivit Ziare.com. 

„Când l-am recuperat din apă, băiatul era inconștient, așa că l-am resuscitat. I-am făcut masaj cardiac și respirație artificială, în secvență, iar la final, la al patrulea ciclu al procedurii, băiatul a deschis ochii. Ulterior, a intervenit medicul de 118, iar băiatul a fost transportat cu elicopterul la spitalul Bambin Gesu, din Roma”, povestește Alin.

Sursă Foto: realitateadeconstanta.net

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.