4 ianuarie 2023, 17:31

Esențe în Stagiunea de marți seara

Stagiunea de marți seara deschide anul 2023 cu recitalul violoncelistului Eugen Bogdan Popa și al pianistei Anamaria Biaciu–Popa, muzicieni care vor evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român pe 10 ianuarie la ora 19.00.

Protagoniștii oferă, în câteva rânduri, o privire asupra lucrărilor pe care le vor interpreta: „Am gândit un program cu esențe, cu unele dintre cele mai cunoscute piese muzicale ale istoriei muzicii dedicate acestui tip de duo cameral: violoncel și pian. Sperăm să aducem bucurie publicului și să îl purtăm alături de noi în această călătorie prin timp: de la Pastorala lui Couperin, trecând prin țesătura complexa a lui Rahmaninov (de la a cărui naștere aniversăm, în 2023, 150 de ani) și până la ritmurile americane ale lui Gershwin și dansul energizant armean din piesa lui Arutiunian. Vă invităm alături de noi în această călătorie muzicală emoționantă, ce îmbie la visare și uneori la dans; veți fi martorii unui recital cu esențe de armonie muzicală dar și umană, noi, cei doi interpreți ai serii fiind parteneri de scenă și de viață. Vă așteptăm cu drag să începem anul cu speranță și încredere în frumos! La mulți ani!”

Programul recitalului cuprinde lucrări de François Couperin, Ludwig van Beethoven, Antonin Dvořák, Enrique Granados, Piotr Ilici Ceaikovski, Nikolai Rimski-Korsakov, Dmitri Șostakovici, Manuel de Falla, Serghei Rahmaninov, George Gershwin, Gaspar Cassado și Alexander Arutunian.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol