21 ianuarie 2020, 7:27

Este indicat aerul condiționat pentru copii? Află care este temperatura potrivită pentru cei mici

Vara este un anotimp preferat de mulți dintre noi însa temperaturile ridicate ne pot produce disconfort și chiar probleme de sănătate dacă nu ne protejăm. De aceea, atunci când temperaturile extreme ne dau bătăi de cap folosim aerul condiționat.

Temperatura recomandată pentru copii, indiferent de anotimp, trebuie să fie în jurul valorii de 20-24 de grade Celsius, iar umiditatea trebuie mentinuta intre 60 – 65 %.

Folosim aerul condiţionat dacă avem copii?

Da, folosim aerul condiţionat dacă avem copii. Tot ce trebuie să ţinem cont de anumite lucruri:

  • Să nu mutăm  copilul brusc dintr-o cameră în care temperatura este potrivită – 20 – 23 de grade Celsius- şi să îl scoatem în căldură, prezintă suntmamica.ro.
  • Să curăţăm corect şi frecvent aparatul de aer condiţionat, pentru că acesta poate provoca alergii sau infecţii respiratorii (aceasta este, în fapt, o mare problemă de care foarte puţini părinţi ţin cont)
  • Să avem grijă ca aerul să nu bată în direcția pătuțului sau a locului unde este aşezat copilul. Recomandat este să răcim indirect camera copilului
  • Dezumidificatorul este o altă variantă foarte bună pentru camera copilului. Reduce umiditatea și are puterea de a reduce considerabil nivelul de căldură dintr-o locuință.

Sursa foto: centruldeparenting.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.