2 iunie 2023, 16:01

ESTE OFICIAL. Un ministru anunță că mai multe companii de stat își mută conturile de la BCR

În contextul veto-ului austriac pe Schengen şi boicotului cerut de unii politicieni, luni a apărut informaţia cum că există o primă companie mare de stat care îşi mută conturile de la BCR (bancă deţinută de austriecii de la Erste).

Şeful CNAIR nu menţionează că decizia ar avea vreo legătură cu boicotul.

„Am luat în calcul mutarea conturilor companiei către o altă bancă pentru a încerca să găsim o variantă mai bună pentru CNAIR. (…) Este o decizie adminstrativă a noastră. (…) Nu trebuie să-ţi ţii toate ouăle într-un singur coş”, a spus Cristian Pistol, cel care din septembrie 2021 se află la conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Iată că însă nu este singura companie care a luat această decizie, aşa cum a precizat ministrul Transporturilor, marţi dimineaţă.

„CNAIR şi-a anunțat o anumită intenție (de a-și muta conturile de la BCR la CEC) și știu că vor face, mi-au spus și mie. Nu doar CNAIR, ci am fost anunțat că și alte companii aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor, fie că vorbim de Portul Constanța, Aeroportul București și toate celelalte, pentru că au găsit condiții mai bune la CEC. E o explicație cât se poate de simplă”, a anunţat Sorin Grindeanu, citat de Mediafax.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol