7 septembrie 2023, 1:18

Este pregătită UE să primească noi state membre? Vezi ce țări ar putea adera la Uniune

După mai bine de 12 ani în care nicio altă țară nu a mai aderat la Uniunea Europeana, premierul albanez își dorește să urgenteze procesul prin care Albania ar putea deveni stat membru. Edi Rama a făcut astăzi o declarație prin care solicită Uniunii Europne să își îndeplinească promisiunea conform privind începerea tratativelor privind aderarea Albaniei în UE, anunță Digi24.

Îngrijorarea premierului vine pe fondul anunțului realizat de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care a declarat recent faptul că termenul stabilit pentru începerea discuțiilor cu autoritățile albaneze, programat pentru luna iunie,  ar putea fi întârziat.

Edi Rama este de părere că Albania este pregătită pentru aderare, în urma revizuirii problemelor din domneiul justiției pe care cei din Uniune le-au sesizat și că din acest motiv și-ar fi câștigat dreptul la negocieri.

Sunt de părere că Europa trebuie să înceapă ceea ce așteptăm după ce am adoptat reformele, să ne recunoască meritul și să înceapă discuțiile de aderare”, a declarat premierul albanez în urma unei discuții cu Jean-Claude Juncker, potrivit Digi24.

Statele membre UE au convenit în iunie 2018 că Albania și Macedonia de Nord vor începe discuțiile de aderare în iunie 2019.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol