9 aprilie 2020, 13:23

Europa ar putea renunța la trecerea de la ora de vară la ora de iarnă

Potrivit unui sondaj, la care au luat parte aproximativ 4,6 milioane de persoane, susţinut de Comisia Europeană pe parcursul lunii iulie şi al primei jumătăţi a lunii august majoritatea cetăţenilor europeni nu mai doresc trecerea de la ora de vară la cea de iarnă (şi invers).

În cadrul sondajului, un procentaj de peste 80% din respondenţi au precizat că nu îşi mai doresc trecerile de la ora de vară la cea de iarnă (şi vice-versa), informează mediafax.ro.

Comisia Europeană a mai precizat, însă, că rezultatele vor trebui analizate şi de un corp de experţi înainte de luarea unei decizii cu privire la păstrarea sau anularea măsurii.

Sondajul, organizat de Comisia Europeană, s-a desfăşurat în intervalul 4 iulie – 16 august, majoritatea covârşitoare a respondenţilor – în jur de trei milioane de persoane – provenind- din Germania.

De altfel, Imperiul German a fost şi primul stat care a adoptat sistemul schimbării orelor pe întreg teritoriul său, în 1916, în timpul primului Război Mondial. Ulterior, măsura a fost anulată, pentru a fi reintrodusă în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

Ajustarea ceasului în funcţie de sezon a fost introdusă din varii motive, de regulă pentru a economisi energie electrică.

Dea lungul timpului, măsura a fost criticată pentru perturbarea bioritmului şi pentru faptul că nu are efectul scontat, anume de a ajuta la economisirea energiei electrice.

Schimbările de ore au loc în ultima duminică a lunii martie şi în ultima duminică a lunii octombrie.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.