15 aprilie 2024, 3:43

Eurosport sărbătorește un an până la Jocurile Olimpice Paris 2024

La aproape șase ani după ce capitala Franței a fost desemnată gazdă, începe numărătoarea inversă până la Jocurile Olimpice Paris 2024!

Eurosport, deținătorul drepturilor de difuzare a Jocurilor Olimpice în România, sărbătorește cu programe exclusive și originale pe 26 iulie.

Thierry Henry, câștigătorul Cupei Mondiale FIFA, este naratorul documentarului Paris, La Vie Sportive, care prezintă 100 de ani de povești din sport ale Parisului. Cea mai rapidă femeie din istoria Marii Britanii, Dina Asher-Smith, este ambasador olimpic. Drumul spre Paris 2024 aduce conținut nou și exclusiv la Eurosport, pentru a celebra „Un an de visare”.

Pe 26 iulie, Eurosport difuzează programe speciale, sărbătorind numărătoarea inversă până la întoarcerea Jocurilor Olimpice în Europa, pentru prima oară de la Londra 2012.

Paris, La Vie Sportive

Eurosport va aduce, în premieră, documentarul Paris, La vie Sportive, care va vorbi despre relația unică a Parisului cu sportul în cei 100 de ani de când a găzduit ultima dată Jocurile Olimpice, în 1924. Documentarul, care are două episoade, este narat de legendarul Thierry Henry, câștigător al Cupei Mondiale FIFA 1998 și al UEFA Euro 2000. Programul are, de asemenea, interviuri cu unii dintre cei mai distinși sportivi din diferite sporturi olimpice. Printre aceștia se numără coechipierii lui Henry la Cupa Mondială și la Euro, Emmanuel Petit și Marcel Desailly, precum și legendele tenisului Mats Wilander, de șapte ori campion de Grand Slam la simplu masculin, și ultimul francez care a câștigat titlul de simplu la Roland-Garros, Yannick Noah, dar și Eddy Merckx, de cinci ori câștigător al Turului Franței.

Thierry Henry spune: „Cel mai important lucru pe care-l aduce un eveniment major sau un turneu important în țara ta este bucuria oamenilor, dar și dorința de a practica un sport. Prin sport, Parisul a reușit să se ridice, să respire din nou și să vadă lumina de la capătul tunelului. Cred că acest lucru este foarte important. Jocurile Olimpice aduc speranță. Sper că se poate vedea acest lucru și că o să reiasă bine din documentar.

Paris, la Vie Sportive, va fi la Eurosport 1, pe 26 iulie de la ora 21:30.

Înainte de premiera documentarului Paris, La Vie Sportive, Radzi Chinyanganya, gazdă Eurosport, va prezenta o emisiune specială intitulată „Un an de visare”, în care va vizita câteva dintre reperele emblematice ale Parisului pentru a intervieva invitați speciali. Printre aceștia se numără Tony Estanguet, președintele Jocurilor Olimpice Paris 2024, Teddy Riner, de cinci ori medaliat olimpic la judo, Matthias Dandois, de nouă ori campion mondial la BMX, și Ysaora Thibus, medaliată olimpică la scrimă. Emisiunea „Un an de visare” va fi la Eurosport 1 pe 26 iulie, de la ora 21:00.

În plus, Eurosport 1 va aduce și conținut dedicat profilurilor diverșilor sportivi, în emisiunea Olimpicii (The Olympians) tot pe 26 iulie, de la ora 23:30.

 

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol