19 mai 2024, 23:25

Eurostat: Românii, printre cei mai fericiți europeni

Deși nu se numără printre europenii cu cele mai mari venituri, românii ocupă locul doi printre statele comunitare când vine vorba de gradul de mulțumire pe care îl au față de viața pe care o duc. Datele vin din cea mai recentă comunicare publicată azi de Eurostat.

Eurostat a măsurat gradul de satisfacție pe care cetățenii statelor comunitare îl au când vine vorba de viața pe care o duc. Acest indice, în speță satisfacția pentru propria viață, este influențat de extrem de mulți factori, cum ar fi vârsta, situația familială sau financiară, diversitatea experiențelor trăite, priorități sau diverse valori individuale. De aceea, în cazul cetățenilor multor state, veniturile mari nu implică neapărat și o satisfacție pe măsură față de viața pe care o duc.

Pentru face comparația între țări, Eurostat folosește o scară de la zero la zece când măsoară acest indice, unde zero reprezintă insatisfație totală iar zece este cel mai mare grad de satisfație.

Conform barometrului european, media satisfației la nivel comunitar este de 7,1 puncte. Austriecii sunt cei mai satisfăcuți cetățeni ai Uniunii Europene, cu 7,9 puncte, iar după ei vin românii, finlandezii și polonezii, toți cu un indice de 7,7 puncte. Urmează Belgia și Olanda, cu 7,6 puncte.

La polul opus se află persoanele din Bulgaria, cu doar 5,6 puncte, singura țară care coboară sub 6 puncte. Urmează cetățenii din Germania, 6,5 puncte, cei din Grecia, cu 6,7 puncte, și cei din Croația și Letonia, cu 6,8 puncte.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol