5 decembrie 2023, 16:53

Eurovision 2019: 126 de piese selecționate pentru naționala României

Artiști locali și internaționali au  înregistrat 126 de melodii în selecția națională a României pentru ediția 2019 a concursului de concurs Eurovision, cu 70% mai mult decât în ediția de anul trecut. Materialele au fost transmise exclusiv online, o premieră în istoria participării României la concurs.

Regizori muzicali, oameni de radio, de televiziune și alți specialiști vor asculta cele 126 de piese înscrise, urmând să decidă care vor intra în Selecția Națională, potrivit infomusic.ro.

Ediția din acest an aduce un suflu nou competiției deoarece telespectatorii pot participa la alegerea reprezentantului României la Eurovision. În fiecare semifinală, juriul național va califica cel mult cinci piese, iar telespectatorii, câte una. În urma jurizării și televotului, cel mult 12 piese vor merge în finală. În ultima fază a Selecției Naționale, reprezentantul României va fi decis de juriul internațional și telespectatori, punctajul acordat de telespectori având ponderea punctajului acordat de un jurat.

Marea Finală va avea loc în București în luna februarie, când vom afla reprezentantul României la Eurovision Song Contest 2019. De asemenea, Sub sloganul „Dare to dream” („Îndrăznește să visezi”), Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai.

Ediţia precedentă a concursului a avut loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 şi 10 mai şi finala pe 12 mai. România a fost reprezentantă de trupa The Humans, care a participat cu piesa „Goodbye”, însă piesa nu a ajuns în finală.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol