29 mai 2024, 15:32

Eurovision 2024. Concurentul olandez Joost Klein a fost descalificat

Artistul olandez Joost Klein a fost descalificat de la Eurovision Song Contest, după un incident în culise, conform BBC. El a fost trimis acasă după ce o femeie, membră a echipei de producție (fotograf), a făcut o plângere la Poliția din Suedia, în care l-a acuzat pe Joost Klein de intimidare.

Organizatorii concursului au dat un comunicat și au precizat că „nu ar fi potrivit ca el să continue competiția”. O anchetă este în plină desfășurare.

Comunicat al organizatorilor: „Artistul olandez Joost Klein nu va concura în marea finală a Eurovision Song Contest din acest an. Poliția suedeză investighează o plângere făcută de o femeie, membru al echipei de producție, după un incident în urma performanței sale din semifinala de joi seară. Pentru că procesul legal își urmează cursul, nu ar fi potrivit ca el să continue în concurs.

Am dori să precizăm că, spre deosebire de unele rapoarte media și speculații din rețelele de socializare, acest incident nu a implicat niciun alt interpret sau membru al delegației. Menținem o politică de toleranță zero față de comportamentul inadecvat la evenimentul nostru și ne angajăm să oferim un mediu de lucru sigur pentru întreg personalul de la concurs. În lumina acestui fapt, comportamentul lui Joost Klein față de un membru al echipei a încălcat regulile concursului. Marea finală a celei de-al 68-a adiție a concursului Eurovision va continua acum cu 25 de cântece participante.”

Descalificarea vine după ce Joost Klein nu s-a prezentat la repetițiile de vineri, conform Eurovision World.

Olanda (Țările de Jos) este una dintre cele mai de succes zece națiuni la Eurovision, cu 63 de participări de la debutul din 1956. Olandezii au cinci victorii.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol