15 august 2020, 22:39

Eurovision, reprogramat pentru 2021, în contextul pandemiei de coronavirus. Olanda va fi țara gazdă

Restricțiile impuse de autorități, în contextul prevenirii epidemiei de coronavirus, au făcut ca cea de-a 65-a ediție a concursului muzical Eurovision să fie reprogramată pentru data 18 – 22 mai 2021 la Rotterdam (Olanda), au anunţat luni organizatorii, anunță Agerpres, citând EFE.

Rotterdam va fi orașul gază al marelui eveniment muzical european, respectându-se indicațiile anterioare. Aici vor avea loc cele două semifinale de pe 18 şi 20 mai, dar și marea finală din 22 mai.

„Avem un an întreg până atunci pentru a analiza în detaliu scenariile posibile cu părţile implicate, astfel încât show-ul să aibă loc în ciuda împrejurărilor şi să facem ajustările necesare”, a declarat Sietse Bakker, producătorul executiv al viitoarei ediţii, potrivit sursei citate anterior.

Cu toate acestea, evenimentul va trebui să fie remodelat în concordață cu noile măsuri impuse de pandemia de coronavirus, motiv pentru se va decide ce se va păstra din elementele concursului anulat anul acesta și ce anume va trebui schimbat în 2021.

„Va fi păstrată pentru la anul, pentru că era deja pregătită. În afară de asta, multe aspecte depind de faptul dacă vor fi disponibile în acel moment şi dacă se vor potrivi cu spiritul anului 2021”, a precizat Bakker.

Anunțul potrivit căruia Eurovision 2020 va fi suspendat a venit în marite, din partea Uniunii Europene de Radiodifuziune (UER) care a anunțat „cu mare tristeţe” că evenimentul nu va mai fi organizat în 2020, ca urmare a măsurilor de restricționare adoptate de numeroase guverne ale celor 41 de ţări participante.

În locul ediției de anul acesta, organizatorii au realizat un program online sub numele de „Europe Shine A Light”, la care au luat parte toţi cei care ar fi fost participanţii celei de-a LXV-a ediţii. Majoritatea acestora vor repeta aceleași piese și anul viitor, iar în cadrul evenimentului va fi prezent din nou și concurentul spaniol Blas Cantó.

Sursă Foto: eurovisionfun.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.