18 septembrie 2020, 17:52

EVENIMENT ISTORIC. Lideri religioși creștini, evrei și musulmani se roagă împreună, la Ierusalim, pe fondul pandemiei

Lideri religioşi de diverse credinţe s-au adunat miercuri la Ierusalim pentru o rugăciune comună, care a fost transmisă în direct online, în semn de solidaritate pe fondul crizei provocate de epidemia de coronavirus, relatează Times of Israel.

Rabinii şefi ai Israelului, Patriarhul grec ortodox al Ierusalimului, Theophilos al III-lea, administratorul apostolic al Patriarhatului latin al Ierusalimului, arhiepiscopul Pierbattista Pizzaballa, doi imami şi liderul spiritual al druzilor, şeicul Mowafaq Tarif, au participat la rugăciunea care a avut loc la celebrul hotel King David, relatează și corespondentul Radio România Actualități la Ierusalim.

Rugăciune

”Sute de mii de persoane au murit, milioane sunt bolnave. Salvează-ne, Doamne, te implorăm! Te implorăm, Doamne, trimite prosperitate pe Pământ! Trimite sănătate pentru bolnavi, oprește răspândirea virusului în lume”, s-au rugat aceștia.

„Doamne, tu, care ne-ai hrănit de foamete și ne-ai oferit din belșug, ne-ai eliberat de ciumă și de boli grave și de durată. Ajută-ne! Până acum, mila ta ne-a ajutat și bunătatea ta nu ne-a abandonat, așa că te rugăm să ne vindeci, Doamne, mântuiește-ne și vom fi mântuiți, pentru că Tu ești slava noastră!”.

Transmis în direct

Evenimentul a durat trei minute și a fost transmis în direct.

Cu toții au rostit un apel redactat de principalii rabini ai Israelului, într-un demers contra pandemiei.

În propria limbă liturgică – ebraica, araba și engleza – liderii religioși evrei, musulmani și creștini au transmis mesajul lor, „având în vedere situaţia cumplită la nivel mondial”, într-un context în care antisemitismul, rasismul, xenofobia capătă din nou aripi.

Liderii spirituali au vrut să transmită că „în aceste vremuri tulburi, continuăm să auzim cum se ridică voci împotriva unor întregi comunităţi. Din adevărata credinţă în solidaritate, le cerem acum tuturor cetăţenilor din lume să îşi unească forţele şi să rostească o rugăciune comună pentru sănătate şi unitate”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.