15 iulie 2024, 23:45

EXCLUSIV Alina Gorghiu, despre Asociația „Mircea Ionescu Quintus”: Este un demers făcut de vechi liberali

Azi, 3 august la ora 11:00, la un eveniment festiv organizat la Parlamentul României, a fost lansată „Asociația Mircea Ionescu-Quintus”.

La inaugurare au fost prezenți, printre alții și liberali de seamă, precum fostul președinte PNL Valeriu Stoica, fost președinte PNL Alina Gorghiu, actualul președinte PNL Ludovic Orban, sau Călin Popescu-Tăriceanu.

Sursa: cugetliber.ro

La acest emoționant moment, a luat parte și Editiadedimineata.ro, care a stat de vorbă cu fostul președinte PNL Alina Gorghiu și membru al asociației, obținând o declarație ce vizează evenimentul de azi:

„Asociația este un demers făcut de vechi liberali, la inițiativa doamnei Viorica Quintus, soția domnului Mircea Ionescu Quintus. M-am bucurat foarte tare când m-au anunțat că urmează să se întâmple această practic instituționalizare a asociației, în memoria domnului președinte Mircea Ionescu Quintus, iar astăzi au fost prezenți la evenimentul de lansare au fost foarte mulți liberali care, de-a lungul vremii, din ’90 și până în prezent au ocupat funcții politice sau administrative susținuți de PNL și de Mircea Ionescu Quintus.

Este o legătură absolut specială cu domnul președinte, motiv pentru care, le spuneam și colegilor din sală astăzi că am așa un dor apăsător să-l simt la ședințele de partid și în ziua de azi. Din păcate doamna Quintus nu a putut ajunge la eveniment, dar a transmis un mesaj cât se poate de emoționant. În sală, mesajul care a stat pe buzele multora a fost ideea pe care a practicat-o Mircea Ionescu Quintus în întregul său mandat lung, de 8 ani de zile la președinția partidului. De câte ori Partidul Național Liberal a reușit să unească toate facțiunile, toate direcțiile și curentele din interiorul sau din afara sa, de atâtea ori a câștigat alegeri, a fost puternic și a generat proiectele de care cu toții ne bucurăm azi.

Sper să văd în viitorul apropiat lucruri serioase realizate de această asociație în colaborare cu noi toți, iar eu voi fi un membru activ al asociației, le-am spus și lui Florin Alexe, sau domnului Dinu Zamfirescu faptul că se pot baza pe suportul meu în orice acțiune care ține de valorile și principiile liberale și să-i dea Dumnezeu succes celui care va duce spiritul acestei asociații mai departe.”

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol