19 ianuarie 2021, 3:14

EXCLUSIV Avocatul Cristian Ene analizează propunerea lui Tudorel Toader pentru șefia DNA

Azi la ora 13:00, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a făcut propunerea pentru postul de șef DNA.

Acesta a propus-o pe Adina Florea, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Timp de mai mulţi ani, a condus Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, ulterior ocupând şi funcţia de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Pe acest subiect, avocatul Cristian Ene a vorbit în exclusivitate pentru Editiadedimineata.ro:

Sursa: lumeajustitiei.ro

Ce părere aveți despre propunerea ministrului Justiției Tudorel Toader pentru șefia DNA?

Cred că domnia a avut mai multe informații care să determine în concluzie această alegere. Trebuie să prezinte public, dacă i se va solicita, care au fost argumentele ce l-au determinat să aleagă această persoană.

Din punct de vedere al carierei doamnei Adina Florea, cu toții știm că și experiența și vechimea necesară acestei funcții.

Considerați că experiența acumulată o recomandă pentru acest post?

Vorbim totuși despre un procuror care are nivelul de procuror de pe lângă Curtea de Apel, ceea ce determină până la urmă o experiență de aproximativ 15 ani în această carieră. Este un procuror care a îndeplinit și funcții de conducere, iar postul se vizează ca fiind unul de management instituțional, ceea ce înseamnă că este foarte important să ai la bază aceste abilități de a administra instituția în sine.

Credeți că va primi aviz de la CSM și de la președintele Klaus Iohannis?

Cu siguranță CSM-ul, secția de procurori, în analiza avizării acestei propuneri va verifica în amănunt cariera profesională a acestul candidat. Ulterior decizia aparține președintelui țării, care poate argumenta o decizie de validare, sau de asemenea, poate aduce argumente pe care noi nu le avem în acest moment aduse la cunoștință, în cazul în care adoptă soluția de respingerea propunerii.

Cu toții așteptăm această validare, sau dacă nu, o argumentație pentru respingere, însă, important este faptu că ministrul Justiției a inițiat această procedură și a finalizat prima etapă și anume: propunerea.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.