1 martie 2024, 16:23

EXCLUSIV Călătorie în lumea dreptului internațional umanitar cu Young Ambassadors Forum 2019. Iulia Roșu: „Îmi place să ajut oamenii și să dezvolt societatea de care aparțin”

Ediția de dimineață vă prezintă Young Ambassadors Forum 2019 (YAF), un proiect internațional aflat sub umbrela organizațională a Voluntari pentru Idei și Proiecte (VIP România) și a comunității sale International Affairs, care propune imersarea tinerilor pasionați de cadrul politic actual în problematica dreptului internațional umanitar și a advocacy-ului.

Ediția de anul acesta, intitulată “Defending and being defended in the 21st century: Freedom as the supremacy of human rights”, propune o serie de conferințe, training-uri, workshop-uri și simulări referitoare la crizele umanitare globale inerente dinamicii globale a secolului al XXI-lea.  Proiectul își propune ca în perioada 20-25 mai 2019 să informeze și să familiarizeze 40 de participanți, atât din România, cât și din afara țării, cu ansamblul tematic propus.

Deschiderea evenimentului va avea loc pe 20 mai în cadrul Ministerului de Afaceri Externe, instituție publică sub patronajul căreia se află asociația studențească, urmând ca, în restul zilelor, să se desfășoare în incinta clădirii renumitei case de avocatură Mușat&Asociații.

În cele șase zile de proiect, participanților li se va oferi ocazia să interacționeze și să lucreze cu diferiți reprezentanți de stat, ambasadori, experți din sfera dreptului internațional umanitar, dar și cu activiști în domeniul advocacy-ului.

Tinerii cu vârsta între 18 și 25 de ani sunt așteptați să aplice pentru această oportunitate unică în România până pe 19 aprilie. Pentru a afla mai multe detalii, puteți accesa paginile de Facebook ale proiectului – https://bit.ly/2QPJJMq –  și Instagram – https://bit.ly/2Hsg4c8, dar și de pe site-ul comunității International Affairs – https://bit.ly/2THL9z6.

Echipa Ediția de dimineață a luat legătura cu Iulia Roșu, studentă la Facultatea de Științe Politice a Universității București, care împreună cu echipa sa au pus bazele acestui proiect:

„Proiectul Young Ambassadors Forum 2019 (YAF) face parte din Comunitatea International Affairs a ONG-ului studențesc Voluntari pentru Idei și Proiecte (VIP). Acesta este un proiect ambițios, aproape de inima mea și care promite multe.

Cu o tematică ce gravitează în jurul dreptului internațional umanitar și a advocacy-ului, YAF se axează pe aducerea în prim-plan a principalelor crize umanitare globale ce au marcat secolul al XXI-lea.

Alături de echipa mea, am muncit foarte mult pentru materializarea ideilor noastre proiectate în Young Ambassadors Forum 2019, iar această experiență de învățare accelerată mi-a oferit oportunitatea să mă dezvolt extrem de mult în ceea ce privește munca în echipă și canalizarea energiei în scopuri cu adevărat importante.

Una din marile mele pasiuni este voluntariatul, plăcându-mi să ajut oamenii și să dezvolt societatea de care aparțin prin propriile puteri, iar YAF înglobează perfect toate aceste lucruri.

Ediția de anul acesta a proiectului aduce un cadru internațional în discuție, cu invitați de renume care așteaptă cu nerăbdare să lucreze cu viitori noștri participanți.

După o perioadă lungă de pregătire a proiectului, mă aștept ca rezultatele să fie pe măsură. Îmi doresc ca participanții noștri să profite de toate uneltele pe care noi li le oferim în materie educațională și să devină mult mai informați cu privire la ceea ce se petrece pe întreagă planetă.

Un proiect cu o puternică notă personală, Young Ambassadors Forum 2019 este, fără lipsă de modestie, proiectul la care am lucrat cu cel mai mult interes și cu dorința de a crea ceva cu adevărat unic.

Iulia Rosu


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol