CITIRE

EXCLUSIV Candidează Tăriceanu la prezidențiale? An...

EXCLUSIV Candidează Tăriceanu la prezidențiale? Andrei Țăranu: Ar putea să reprezinte un „challenger” credibil

În contextul recentelor speculații cu privire la o posibila candidatură a lui Călin Popescu Tăriceanu (președintele Senatului), la prezidențialele din 2019, analistul politic Andrei Țăranu a declarat în exclusivitate pentru Editiadedimineata.ro următoarele:

Sursa: digi24.ro

Este Călin Popescu Tăriceanu o variantă la prezidențiale?

Tăriceanu își dorește de mult o asemenea candidatură și probabil îi va fi și acordă, pentru că din câte am văzut, PSD-ul nu are în acest moment niște candidați credibili pentru această funcție. Domnul Tăriceanu a început, cel puțin indirect, cu o campanie pentru prezidențiale, iar dacă în final PSD-ul va accepta să-l susțină, vom vedea, însă pentru moment, din ceea ce am văzut, sunt mulți PSD-iști care îl agrează.

Liderul PSD Liviu Dragnea spunea că nu exclude varianta de a-l susține, așadar, care credeți că ar fi strategia? Cum s-ar împărți electoratul?

Electoratul PSD-ului este destul de disciplinat, mai ales pe teme de acest gen. Alegerile prezidențiale sunt unele foarte personalizate, așa că dacă vor reuși să-l vândă foarte bine, ar putea să reprezinte un „challenger” (persoană care face o provocare n.r) credibil din punctul de vedere al PSD-ului pe toată discuția legată de statul paralel și tot ceea ce însemnă SRI, Iohannis și așa mai departe.

 

Referitor la acest subiect, liderul ALDE, a oferit deja o declarație ieri seară la Antena3:

„N-aş spune că este un lucru de care să mă sperii, dar nici nu sunt, în momentul acesta, mânat de o ambiţie nemăsurată. Niciodată în politică, eu cel puţin, nu am procedat în felul acesta. Cred că cei care au ambiţii, aşa, necontrolate şi nemăsurate până la urmă ajung să facă greşeli. Sigur că dacă…Vă pot spune următorul lucru, am fost prim-ministru şi poate un pas mai sus, altul nu mai există, ar fi, nu o candidatură, că am mai candidat şi în 2014, dar, sigur, funcţia prezidenţială, ceea ce nu este un lucru care să spun că nu mă preocupă. Sigur că, de foarte multe ori, stau şi mă întreb cum ar trebui să fie mandatul de preşedinte, cum aş face eu mandatul de preşedinte, ce ar trebui să fac pentru România”, potrivit agerpres.ro.

 

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.