16 iulie 2020, 6:54

EXCLUSIV ! Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu comentează gafa lui Fifor

Articol realizat de Cristian Țene

Poate cel mai important proiect militar găzduit vreodată de România, scutul antirachetă de la Deveselu, devine un subiect de controversă. După ce actualul ministru al Apărării, Mihai Fifor, a făcut gafa inacceptabilă de a afirma că scutul de la Deveselu ar avea în dotare rachete balistice ofensive.

Susținut de NATO și criticat de Rusia, „scutul antirachetă” de la Deveselu este de fapt versiunea terestră a cunoscutului sistem defensiv Aegis, care le permite navelor militare americane să doboare rachetele inamice înainte ca acestea să atingă ținta.

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu contactat de Edițiadedimineață.ro a oferit lămuriri despre cum ne influențează această gafă și mai ales cum afectează imaginea țării la nivelul membrilor NATO.

Sursa: wowbiz.ro

Cum comentați gafa Ministrului Mihai Fifor legată de rachetele balistice de la Deveselu ?

Este o declarație falsă facută de dânsul, ce se înscrie exact în ceea ce afirmă federația Rusă prin reprezentanții săi. Din acest punct de vedere nu înțeleg de ce mai este ministrul Apărării. Dacă ar fi fost o declarație a unei persoane fizice ar putea fi interpretată mai relaxat, dar fiind vorba de ministrul Apărării, în mod normal ar trebui să iasă din funcție instantaneu. Altfel în câtea zile Rusia va spune că prin vocea avizată din România se confirmă toate criticile pe care le-a adus până acum.

Ce părere aveți despre confuziile zilnice făcute de membrii Cabinetului Dăncilă ?

Sunt atât de evidente, încât nu presupun niciun fel de comentarii. Dacă societatea românească consideră că așa este bine să fie reprezentată, eu nu am ce să spun. Sunt atât de evidente prin grosolănia lor și nu ai ce să spui mai mult.

La ce reacții ar trebuie să ne așteptăm de pe plan extern?

La sublinerea faptului că toate criticile de până acum au fost confirmate prin probabil cea mai avizată voce în legătură cu dimensiunea politico-militară, și anume ministru Apărării. Nu știu dacă NATO va lua măsuri prea mari în urma acestei declarații, dar, în orice caz Rusia nu va pierde această oportunitate când va considera că este necesar.

Va fi apostrofat de NATO Mihai Fifor?

Nu, nu va fi apostrofat de NATO. România are reprezentații pe care îî merită. Dacă aveți impresia că cineva are grijă de noi ca să ne corecteze greșelile, vă înșelați. Fiecare își duce soarta!

S-a schimbat imaginea României în ochii aliaților NATO în urma acestor declarații?

Nu cred că se va schimba nimic, totul va rămâne la fel, si anume deplorabil.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.