29 mai 2023, 18:21

EXCLUSIV Președinte TNL Diaspora: Această guvernare trebuie să înțeleagă ca așa nu se mai poate

Miting-ul de pe data de 10 august, referitor la românii din diaspora, a dat naștere multor controverse, dar și a poveștilor cu încărcătură emoțională puternică.

Astfel, Adrian Dupu (președinte TNL Diaspora), a postat pe contul personal de Facebook azi, 8 august, un mesaj emoționant în care îndeamnă oameii să fie conștienți de realitate și să se mobilizeze pentru o țară prosperă, după care a oferit în exclusivitate pentru Editiadedimineata.ro o declarație care poate fi citită la finalul articolului.

„În anul 2000 eram 7: părinții și 5 copii. Atunci a plecat primul în străinătate. A absolvit acolo facultatea, și-a întemeiat o familie și nu s-a mai întors.
Doi ani mai târziu am mai plecat doi, dintre care și eu. Rând pe rând, timp de 12 ani au plecat toți. 
Părinții au plecat ultimii pentru că noi plecasem toti si au rămas singuri. 
La fel ca ceilalți frați, nu am plecat “să fac bani”. Am plecat pentru că, în Romania anului 2002, condusă ca și astăzi de PSD, nu vedeam nicio perspectivă de dezvoltare.
Din 7 ne-am făcut 18, împrăștiați pe 3 continente, în 5 tări diferite și ne vedem rar și puțin…

Pentru cei care ne acuză că am plecat în loc să rămânem aici să punem umărul la dezvoltarea tării, vreau sa le spun atât: nu suntem lăsați, noi nu avem loc să ajutăm! 
Uitați-vă cine cine ocupă locurile celor competenți: copii lui Dăncilă, Daea, Țuțuianu, Iordache, Toader, etc, plus nepoți, fini, amante de PSD-iști.
România condusă de PSD face tot posibilul să ne țină departe de țară. 
Din acest motiv tot mai mulți români pleacă. Pleacă, la fel, cu gândul ca se vor întoarce cândva, dar persectivele nu se îmbunătățesc și ei, ca și noi, nu mai revin.

Vom reveni, însă, pe 10 august în Piața Victoriei. O Victorie pe care dupa 1989 neo-comuniștii (psd-isti de azi) ne-au confiscat-o. 
Psd-iștii și simpatizanții lor nu înțeleg de ce se adună Diaspora vineri în România. Am plecat pentru că ne-ați forțat, dar NU AM ABANDONAT țara. Ne pasă de ea, iubim România! Aceasta e țara noastră, a părinților și strămoșilor noștri, și îmi doresc să fie și a copiilor noștri! Nu puteți face ce vreți cu ea! Venim să vă amintim că nu sunteți veșnici și că nu vrem să ruinați viitorul țării așa cum ați făcut cu prezentul.

p.s. lumpenPipidi, să știi că mahala e doar în mintea ta. România are în străinătate absolvenți de universități prestigioase, medici, avocati, ingineri, și mulți alți profesioniști respectați în domeniile lor. 
Veniți, tu și toți lumpenii care jigniți diaspora, dacă aveți curajul, să vedeți ce oameni valoroși ține această guvernare departe de țară.”, scrie Dupu pe Facebook.

În altă ordine de idei, omul politic a declarat în excusivitate pentru Editiadedimineata.ro următoarele:

„Postarea aceasta nu am dorit să fie una politica. Dar zilele trecute mi-am văzut familia toată după o lungă perioada de timp. Postarea asta pornește din revolta mea interioară, că din cauza acestei guvernări noi trăim cu dorul de casa, cu dorul de familie. Când citesc jignirile aduse de oameni ca Mungiu-Pipidi sau de unii fruntași PSD la adresa Diasporei nu pot sta nepăsător. De aceea îi indemn pe toți românii din diaspora care vin în țară în această perioadă, dar și pe cei din țara care au neamuri, prieteni plecați în străinătate să vina pe 10 august în Piața Victoriei. Această guvernare trebuie să înțeleagă ca așa nu se mai poate!”


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol