25 februarie 2020, 17:18

EXCLUSIV Simona Halep s-a retras din Turneul Campioanelor. Andrei Constantinescu: „Este cea mai corectă decizie”

Simona Halep sportiva numărul 1 WTA s-a retras din  Turneul Campioanelor 2018, anunță WTA Insider.

Accidentarea pe care a suferit-o în timpul antrenamentelor din septembrie, înainte de turneu, a fost diacnosticată târziu ca fiind hernie de disc. După ce a intrat în Singapore în speranța că rănirea ei ar putea scădea, Halep a confirmat retragerea ei joi.

„A fost o decizie foarte dificilă, dar e mai bine pentru starea mea de sănătate. Spatele meu nu este ok. Nu m-am antrenat în ultimele patru săptămâni. Nu sunt pregătită să particip la nivel înalt și am încă inflamații. Nu e ușor să intru pe teren și să joc în acest moment”, a declara Simona Halep, potrit  WTA Insider.

Contactat de Editiadedimineata.ro  Andrei Constantinescu, redactor-șef pe rubrica de sport a publicației Click, deținător al site-ului doartenis.ro , acesta a declarat următoarele:

Este cea mai bună veste proastă pe care o puteam primi de la Singapore. Retragerea de la Turneul Campioanelor este, pentru Simona Halep, cea mai corectă decizie din mai multe puncte de vedere. În primul rând, nu își riscă sănătatea. Hernia de disc nu trece de pe o zi pe alta, iar pe Simona o așteptau la Singapore trei meciuri foarte tari, contra unor adversare care nu ar fi menajat-o deloc. În al doilea rând, pentru ea, Turneul Campioanelor era doar o competiție de palmares, nu de obiectiv, pentru că principala țintă a româncei, menținerea pe locul 1 în lume până în 2019, fusese atinsă. Nu ne rămâne decât să sperăm că până în luna decembrie, când va relua pregătirea pentru noul sezon, Simona se va recupera complet, astfel încât anul viitor pe vremea asta să îi ținem pumnii la tragerea la sorți a grupelor Turneului Campioanelor 2019.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.