30 noiembrie 2021, 13:53

EXCLUSIV Stelian Tănase, despre acuzațiile de înaltă trădare aduse lui Iohannis: Declarația lui Dragnea este o mascaradă

În urma acuzațiilor de „Înaltă Trădare” aduse lui Klaus Iohannis de către Dragnea aseară într-o emisiune televizată, am luat legătura cu Stelian Tănase (analist politic și politolog român), care comentează atât discursul de la CN (Consiliu Național) al președintelui, cât și reacția liderului PSD:

Sursa: evz.ro

„Iohannis conduce opoziția împotriva PSD-ului și implicit a lui Dragnea și este evident că dacă Dragnea declară ceva Iohannis va da o replică, așa cum s-a și întâmplat săptămâna trecută, dar desigur că este valabilă și inversa.

Astfel, acum Dragnea a făcut o contra declarație, așa că nu trebuie să percepem aceste replici ca pe ceva senzațional, sau ieșit din comun, dar pe cealaltă parte trebuie să vedem aceste schimburi de replici ca pe o pregătire a anului electoral 2019 și chiar a alegerilor locale și parlamentare din 2020, în care principalii protagoniști ai scenei politice se poziționează.

Există și un termen pe timp scurt și aici vorbim despre procesul pe care îl are Dragnea. Acesta trebuie să apară în fața curții de 5 judecători, unde nu știm ce se va întâmpla, având în vedere faptul că a fost condamnat la 3 ani și jumătate cu executare, la care se adaugă și o condamnare cu suspendare, așa că dacă el va primi o condamnare de doar o zi cu executare va face tot termenul, ce va însemna acest lucru? Că el va intra la pușcărie și că-și va pierde poziția din PSD, fapt în urma căruia PSD-ul va organiza obligat la toamnă un congres pentru a alege un lider. Sau, cea de-a doua variantă ar fi aceea în care el se va achita și va merge spre președinție, deci declarația lui Dragnea area în vedere acest lucru, de unde și așa zisul „proces” de trădare pe care i l-ar pregăti, care este o mascaradă.

Nu cred că PSD-ul pregătește niciun proces de acest gen, iar între declarațiile lui Dragnea și realitate de obicei este o mare diferență. Nu uitați de câte ori ne-a amenințat cu meeting-ul, până să-l facă, de câte ori ne-a amenințat cu referendumul și încă nu l-a făcut, sau uitați-vă la ce spune el despre salarii și pensii, despre venituri și puterea de cumpărare a românilor, în raport cu realitatea. Sunt convins că toată lumea merge să facă anumite cumpărături și probabil a observat în special la alimente, faptul că prețurile au crescut cu aproximativ 30-40%, nu 4%.

România are cea mai mare rată de inflație, are investiții 0 și proiecte de autostrăzi penibile, așa că între ce spune Dragnea referitor la bunul mers al țării sub guvernarea PSD și realitatea de care ne lovim noi, cei care ne uităm în frigider și să plătim facturi este o distanță destul de mare.”

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.