23 septembrie 2023, 18:06

EXCLUSIV SURSE: Cum s-au plimbat voturile de la Cataramă la Orban. Confirmare de la vârful PNL

Surse din interiorul PNL au declarat în exclusivitate pentru Editadedimineata.ro cum s-au plimbat voturile de la Catarmă la Orban.

Recent Viorel Cataramă a anunțat faptul că va depune plângere penală pe numele președintelui PNL Ludovic Orban, dar și pe cel al altor 15 liberali, în frunte cu Dinu Gîndu și George Ionescu.

Motivul acestei decizii se pare că este încercarea de excludere a lui Cataramă din partid și falsificarea rezultatului privind nominalizarea viitorului premier propus de PNL, de la CN-ul din martie. Deși în urma alegerilor liderul PNL a ieșit învingător, Viorel Cataramă acuză că rezultatele din procesul verbal nu coincid cu cele anunțate.

„După reunirea Consiliului National al PNL din 11 martie și votarea lui Ludovic Orban ca premierul propus al PNL, câțiva membri BEx au primit de la o unul dintre participanții la numărarea voturilor poza cu procesul verbal inițial de numărarea a voturilor. Procesul verbal era semnat și în el Viorel Catarama avea fix cu 100 de voturi în plus decât fusese anunțat, iar Ludovic Orban cu 100 în minus”, declară surse din interiorul PNL.

Dinu Gîndu este fost președinte al Ligii Studenților din Galați în anii ’90. Un apropiat al senatorului Viorel Badea, și membru în PNL Diaspora, deși locuiește în Galați. Acesta dorește, conform zvonurilor din partid, să răstoarne conducerea, aleasa statutar, a organizației din Republica Moldova, deși atunci când a deținut interimar aceasta funcție, nu a reușit să construiască organizația în Rep. Moldova. Iar George Ionescu se pare că este un  apropiat al lui Ludovic Orban. Acesta este partener de afaceri și apropiat de Nicolaea Onea, patronul formei Coni SRL, arestat pentru evaziune fiscală.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol