CITIRE

EXCLUSIV Treceri de pietoni cu mesaje atipice și p...

EXCLUSIV Treceri de pietoni cu mesaje atipice și povestea unui primar de succes, fara partid: Eu cred că în România, prin munca, se poate orice

Ales în 2011 drept „cel mai bun primar din zona centru”, la întâlnirea Forumului Administraţiei Publice Locale, Gheorghe Sucaciu, actualul primar al Făgărașului, s-a făcut remarcat prin proiectele realizate pentru locuitorii comunei Drăguș, în mandatul 2008-2016.

Prin proiectele sale, Gheorghe Sucaciu a reuşit să facă cunoscut numele Drăguşului în întreaga ţară şi chiar şi peste hotare. De asemenea,  sub conducerea sa, Drăguşul a fost desemnat „Cel mai frumos sat din România“ şi a primit titlul de ”Satul Cultural al României”. Astfel, primarul își propune să asigure și Făgărașului o bună dezvoltare.

Editiadedimineata.ro a vorbit cu primarul Gheorghe Sucaciu despre realizările sale și despre cum i-ar putea convinge pe oameni că trebuie să aleagă să nu mai plece din România. Iată ce am aflat:

Edd: Acum câțiva ani ați fost desemnat „Cel mai bun primar” pentru proiectele realizate pe când erați edilul Drăgușului, de altfel această localitate fiind desemnată „Cel mai frumos sat din România”. Acum ați devenit celebru în principal în online pentru proiectul trecerilor de pietoni cu mesaje. (Lasă telefonul, Ia copilul de mână, Nu alerga). Care este povestea din spatele acestui proiect spectaculos și care este eficiența lui?

Gheorghe Sucaciu: Povestea reală este așa: eu comunic pe rețelele de socializare foarte mult, primesc mesaje și încerc să le judec așa cum trebuie, discut cu specialiștii și pe urmă le punem în practică. Am primit un mesaj de la o doamnă, dacă și în Făgăraș se pot face astfel de treceri de pietoni ca să transmitem mesajele mult mai clare părinților și copiilor, să îi conștientizăm că o trecere de pietoni trebuie folosită în sensul de a traversa, de a lăsa telefonul, de a ține copilul de mână, exact mesajele care sunt scrise acolo. Asta este povestea reală.

Edd: Ați candidat pentru Primărie ca independent, susținut de Forumul German. Întâlnim foarte des situații în care primarii se plâng că nu primesc suficiente fonduri sau că nu beneficiază de suficientă susținere pentru a demara sau finaliza anumite proiecte. Dvs ați demonstrat că se poate chiar și fără un partid în spate. Este greu să fii independent într-un aparat administrativ puternic politizat?

Gheorghe Sucaciu: Este greu de zis, dar este plăcut să nu depinzi de politicieni.

Edd: Domnule Sucaciu, dvs sunteți un exemplu că se mai poate întâmpla bine în România. De ce este nevoie? Ce ar trebui să facă un primar pentru a schimba lucrurile în direcția bună, pentru a-i convinge pe cei plecați să se întoarcă și pe cei care vor să plece să rămână în România?

Gheorghe Sucaciu: Eu cred că în România, prin muncă, se poate orice. Bineînțeles că depindem de sistemul de stat, în principal, de sistemul creat. Ca să ai succes trebuie să îți faci o echipă si trebuie să-ți convingi echipa să muncească, și, în primul rând trebuie să dai tu exemplu de muncă, că tu vrei să muncești, îți dorești soluție în orice problemă. Ca să îi convingem pe care sunt plecați în afară să revină în România, eu, repet, prin muncă, în România poți să faci orice, poți să câștigi la fel de mult sau la fel de puțin ca și în alte state din afara României.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.